Hvad er Serum HDL kolesterol?

08/08/2010 by admin

I mange tilfælde er en høj grad af kolesterol grund til alarm. Men det er ikke altid så. Høje niveauer af high density lipoprotein (HDL), der almindeligvis omtales som "gode kolesterol", er gavnligt og et tegn på god hjerte-kar-sundhed.

Funktion

HDL kolesterol binder med LDL (dårlige) kolesterol i blodbanen. Næste, det fjerner LDL kolesterol af bærer sig til leveren til at blive brudt og fjernet fra kroppen.

Beløb

HDL består af omkring 25 procent til 30 procent af total blod serum kolesterol. HDL procent lavere end dette betyde potentielt dårligt hjerte-kar-sundhed, og højere procentsatser tilbyde øget beskyttelse mod de negative virkninger af dårlige kolesterol (LDL).

Fordele

Ifølge American Heart Association, højere niveauer af HDL kolesterol endeligt har påvist at sænke risikoen for hjerte-kar-hændelser såsom hjerteanfald og slagtilfælde.

Årsag

Mens kroppen producerer en vis mængde af HDL naturligt, spiser personer, der har højere niveauer af HDL kolesterol typisk en sund kost, der indeholder sunde umættede fedtstoffer som olie og omega-3, sammen med rigelige portioner frugt og grøntsager. Fastholdelsen af en regelmæssig rutine af fysisk aktivitet også fremmer produktionen af HDL kolesterol.

Numrene

De fleste mennesker bør målet for HDL niveauer af 60 milligram per deciliter blod eller højere. HDL numre under 40 mg / dl indikere en øget risiko for hjerteanfald.

Betydning

Høje HDL niveauer betyder frem for alt, gode generelle hjerte-kar-sundhed. At holde HDL niveauer højt, spise en sund kost og afstå fra HDL-sænkende aktiviteter såsom rygning og overdreven indtagelse af alkohol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com