Hvilken del af menneskelige krop indeholder stamceller?

06/24/2012 by admin

Hvilken del af menneskelige krop indeholder stamceller?

Stamceller er i modsætning til andre celler i kroppen, fordi de kan genopbygge andre celler, som de forværres. De replikere ofte og kan blive andre typer af celler, såsom muskel eller hjerneceller. Der findes to typer af humane stamceller: embryonale og voksne.

Embryonale stamceller

Embryonale stamceller kommer fra menneskelige blastocyster, som er nyligt befrugtede æg. Embryoner bruges i stamcelleforskning generelt er undfanget ved in vitro-befrugtning og doneret til forskning. De er så dyrkes i et laboratorium.

Navlestreng Stamceller

Forskere har opdaget blod i navlestrengen er rig på stamceller. Nogle forældre til nyfødte vælge at høste og gemme blodet fra deres barns navlestreng for mulige fremtidige transplantationer.

Voksne stamceller

Voksne stamceller er placeret i hjernen, blodet og blodårerne, knoglemarv, skeletmuskulatur, hjerte, lever, tarme, æggestokke, testikler, hud og tænder. Forskerne mener inden for hvert organ eller væv placering, stamcellerne opholde sig i et bestemt sted, kaldet en "stamcelle niche."

Typer

Når stamceller deler sig, kan de blive andre typer af celler. Hæmatopoietisk stamceller blive varierende typer af blodlegemer, herunder røde blodlegemer, T-celler og makrofager. Mesenkymale stamceller forvandles til cellerne i andre væv, såsom fedt, knogle og brusk. Neurale stamceller er bosat i hjernen og give anledning til neuroner og andre hjerneceller. Epitelial stamceller er placeret i mave-tarmkanalen og kan i sidste ende støtte i fordøjelsen. Epidermal stamceller, fundet i hårsækkene og huden lag, blive beskyttende hudceller.

Transdifferentiation

Nogle eksperimenter har vist stamceller til at udvikle sig til uventede organ eller væv celler (dvs. en hjerne celle, der forvandler sig til en blodlegemer). Dette fænomen kaldes transdifferentiation. Voksne stamceller kan også "omprogrammeret" at blive som embryonale stamceller. Disse celler er kendt som inducerede pluripotente stamceller.

Bruger

Stamceller kan dyrkes i et laboratorium og transplanteret ind i folk med leukæmi eller knoglemarv. Forskere kan også bruge stamceller til at forstå oprindelsen af kræft og fosterskader og teste nye lægemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com