Hvordan til at identificere symptomer på glaukom

04/09/2012 by admin

Glaukom er en sygdom i synsnerven, der er progressiv og kan i sidste ende føre til blindhed, hvis venstre ubehandlet. De to mest almindelige typer er vinkel-lukning og (især) åben-vinkel glaukom. Begge er fremherskende hos mænd og kvinder over 40 år. Ubalancer af væske og den deraf følgende ophobning forårsage tryk i øjet, især mod synsnerven, samt blodkar. Individer skal lære at identificere symptomer på glaukom at forebygge komplikationer og uoprettelige skader.

Instruktioner

• Være opmærksom pludselige eller svære øjensmerter, der forårsager en dunkende fornemmelse i et eller begge øjne. Ofte, kan sådanne smerter opleves i mørkelagte rum eller om natten. Stress kan også hurtigt symptomer, som mange enkeltpersoner fejl som tegn på en spændingshovedpine.

• Vagt for tegn af sløret syn eller et fald i synet over tid. Nogle gange, kan personer opleve det, man kalder en "halo effekt" omkring visse objekter, især lys.

• Kvalme og opkastning er almindelige bivirkninger af vision problemer, især dem der er forbundet med begge typer af glaukom.

• Være opmærksom på symptomer, som kommer og går, men er kronisk karakter. I mange scenarier, personer lider af åben-vinkel glaukom kan ikke opleve mange symptomer overhovedet, men senere stadier af betingelsen lynhurtig fattige nattesyn, blinde pletter, sløret syn eller tab af perifert syn.

Tips & advarsler

  • Regelmæssig øjenundersøgelser kan identificere glaukom før uoprettelige skader på nerver eller vision er opstået. Øjenundersøgelser er foreslået hvert fjerde år for personer under 45 år, og hvert år for dem over 50 år.
  • Glaukom kan føre til synstab eller blindhed. Hvis nogen øjeninfektioner eller synstab opstår, planlægge et besøg med en øjenlæge så hurtigt som muligt at forebygge komplikationer.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com