Smitter hageorm?

07/15/2011 by admin

En hageorm er en parasit, der kan inficere mennesker, hunde og katte. En hageorm infektion er normalt ikke alvorlige, men det kan udgøre en betydelig risiko, hvis infektionen er alvorlig. Denne type infektion er ikke smitsom, men det kan overføres nemt.

Symptomer

Symptomerne på en hageorm infektion omfatter en kløe og irritation fundet, hvor larverne indtastet huden. Når larverne er i kroppen, er den almindelige symptomer mavesmerter, diarré og vægttab.

Transmission

Ifølge Centers for Disease Control overføres hookworms ikke fra menneske til menneske. En hageorm infektion kan udliciteres gennem kontakt med inficeret jord eller ved indtagelse af hageorm larver.

Geografi

Hageorm findes typisk i et varmt, fugtigt klima, som gør det muligt for dem at leve let i jorden. Hageorm arter findes der Necator Americanus primært i Australien og nord og Sydamerika, mens arter Ancylostoma duedenale findes primært i Nordafrika, Mellemøsten og det sydlige Europa.

Risikofaktorer

Børn har en høj risiko for at pådrage sig en hageorm infektion på grund af deres tendens til at tage afstand fra fodtøj og spille i snavs. Voksne kan også kontrakt hageorm.

Forebyggelse

Altid iført sko, når du går udenfor og sikre, at jeres børn ikke spiser jord, uanset om det er inficeret eller ej, er den bedste måde at undgå ordregivende en hageorm infektion og at holde det fra at sprede.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com