Sygdomme i achillessenen

12/30/2011 by admin

Sygdomme i achillessenen

Achillessenen er et bånd af fibrøst væv, der forbinder lægmusklen til heal knoglen. Det er nødvendigt for flere rutinemæssige aktiviteter, såsom vandreture og løb. På grund af dette er det i høj risiko for personskade, sygdom eller komplikationer. Selvom sædvanligvis milde, bør achillessenen sygdom deltog til straks for at forhindre yderligere smerte.

Typer

Senen sygdomme er typisk kortlivede, medmindre senen er alvorligt beskadiget eller brudt. Almindelige sygdomme forbundet med achillessenen omfatter senebetændelse og tendonosis. Senebetændelse er simpelthen betændelse i senen, ofte forårsaget af fysisk skade. Tendonosis opstår når senen degenererer og udvikler mikroskopiske tårer. Disse tårer kan føre til den endelige degeneration af senen, som kan blive kroniske, hvis venstre ubehandlet. En anden sygdom, der påvirker område er achillessenen bursitis, som er en betændelse i slimsækken, en væskefyldt sæk i nærheden af achillessenen.

Symptomer

Symptomer forbundet med komplikationer af achillessenen typisk indebærer nogle smerter, betændelse, stivhed og ømhed. Senen, anklen og foden kan blive vanskeligt eller umuligt at flytte.

Årsager

Sygdomme i achillessenen kommer normalt gennem fysiske slid og ælde. Således er personer involveret i sport eller high-kontakt aktiviteter med en høj risiko for senen sygdom. Overtryk eller stress kan forårsage Achilles-sene ruptur, opdele eller rive. Gentagne bevægelser, såsom løb, kan skabe små tårer i akillessenen, som ikke er i stand til at helbrede som senen bruges igen og igen. Footgear eller sko, der er for lille eller for stor er en anden almindelig årsag til senen sygdom.

Behandling

Behandling af senen sygdom indebærer typisk en kombination af resten, is, kompression og elevation. Tilskadekomne achillessenen bør pakkes i en støbt eller athletic tape til at undgå overdreven bevægelse. Tilskadekomne achillessenen bør sætte til begrænset brug og forhøjet mens du sidder eller ligger ned. Isen kan blive anvendt i korte intervaller (10-15 minutter) til limit smerter og betændelse. Derudover, kan non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), såsom Ibuprofen, tages til at dæmpe symptomerne på en såret achillessenen.

Forebyggelse/løsning

Enkeltpersoner skal bære korrekt montering sko og footgear på alle tidspunkter hvor involveret i kontakt aktiviteter, herunder gåture. Udspænding før træning vil begrænse chancerne for en akillessene, tåreflåd eller brud. Overtryk bør under ingen omstændigheder anvendes til en akillessene, der oplever smerte, især smerter varede længere end et par minutter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com