Vigtigt metalioner i kroppen

11/09/2011 by admin

Ioner er atomer, der indeholder et andet antal elektroner og protoner, hvilket resulterer i et atom med et samlet net gebyr. Ioner med flere elektroner end protoner har en negativ ladning og omtales som "anioner"; mens ioner med et mindre antal elektroner end protoner indeholder en positiv ladning og kaldes "kationer." Disse ladede partikler er til stede i hele den menneskelige krop og spiller en afgørende rolle i funktionen af mange forskellige biokemiske og fysiologiske veje. Metalioner, især er afgørende for optimal enzymatisk funktion af forskellige biokemiske reaktioner og er en strukturel komponent i mange forskellige proteiner. De omfatter, men er ikke begrænset til, kobber, magnesium, jern, zink og mangan.

Kobber

Kobber er en afgørende mikronaeringsstof, der fungerer i den nervøs, kredsløbs og immun systemer i kroppen. I nervesystemet fremmer kobber udviklingen af neurotransmittere, der tjener som kemiske budbringere mellem neuroner. Kobber bidrager også til elasticiteten i blodkarrene og funktioner i dannelsen af kollagen, hvilket er en vigtig strukturel komponent af hud og knogler.

Magnesium

Magnesium funktioner i en lang række processer i kroppen. Ifølge National Institute of Healths kontor for kosttilskud er magnesium nødvendig for mere end 300 forskellige biokemiske reaktioner; Det understøtter normal muskel og nerve funktion, fastholder blodsukkeret og blodtrykket, fremmer optimal knogle sundhed og understøtter et sundt immunsystem.

Jern

Jern findes overvejende i hæmoglobin hvor det letter bindingen af ilt fra lungerne, som derefter distribueres i hele kroppen. Det også regulerer cellulær vækst og differentiering og fremmer et sundt immunsystem.

Mangan

Som med de fleste af de andre vigtige spormineraler, understøtter mangan optimal knoglevækst og et sundt immunsystem. Det fungerer også i dannelsen af skjoldbruskkirtelhormon, thyroxin. Thyroxin er et vigtigt hormon, der regulerer metaboliske aktivitet i kroppen og kan forårsage alvorlige komplikationer i dem, der er mangelfuld i det.

Zink

Zink er nødvendige for optimal funktion af mere end 100 enzymer i kroppen. Dens rolle i transskription og translation af DNA og RNA henholdsvis identificerer betydningen af zink i cellulær vækst, differentiering og apoptose — eller cellulære død. Zink har også vist at støtte et sundt immunsystem gennem spredning af makrofager, neutrofile og monocytter — der tjene som forsvar mod fremmedlegemer, der trænger ind i kroppen.

Mange andre vigtige ioner

Der er mange andre eksempler på vigtige ioner i det menneskelige legeme, herunder kalium, natrium og chlorid. Disse tre elementer er kollektivt kaldet "elektrolytter" og form ioner i opløsning. De fungerer i kroppen, for at opretholde en osmolaritet balance og skabe elektrisk nerve impulser til forskellige væv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com