Præmenopausale østrogenmangel

08/05/2011 by admin

Præmenopausale østrogenmangel

Præmenopausale østrogenmangel refererer til en mangel på essentielle østrogen hormoner i en kvindelig krop før det går igennem en større ændring, kendt som "change of life."

Den fase, der fører op til perioden "change of life" markerer begyndelsen en ekstraordinær ændring i kvindens krop.

Udtrykket

Overgangsalderen beskriver de fysiske og følelsesmæssige forandringer, der sker i en kvinde nærmer sig slutningen af hendes fødedygtige år (slutningen af frugtbarhed). Disse ændringer sker som regel mellem 45 til 55 år. På dette tidspunkt, æggestokkene ophører med at producere æg, som er forbundet med en reduktion i østrogen produktion.

Hormoner

Østrogen er et hormon, der hjælper med udvikling, modning og den kvindelige reproduktive system kan fungere. Et vist niveau af østrogen er afgørende for at opretholde god sundhed. Østrogen spiller en væsentlig rolle i en kvindelig krop og er primært produceret i æggestokkene. Østrogen regulerer menstruationscyklus og påvirker urinvejene, blodkar og hjerte. Disse hormoner også påvirke en kvindes hår, knogler, hud og slim hinder.

Premenopause

Dette er perioden før overgangsalderen. Præmenopausale symptomer kan starte når som helst mellem 35-45 år og kan vare fra 5 til 15 år.

Østrogenmangel kan indvirke negativt på en kvindes krop. Overhøjde hæver dårlige kolesterol og reducerer gode kolesterol. Kvinder kan udvikle lavt blodtryk og depression i løbet af denne tid.

Symptomer

Præmenopausale østrogenmangel er forbundet med følgende symptomer: ændringer i menstruationscyklus, hedeture, nattesved, vaginal tørhed, oppustethed, vægtøgning, humørsvingninger, søvnproblemer, øget skal passere vand, øge i facial hår, tør hud, skrøbelige knogler (osteoporose) og forsnævring af arterierne.

Hormonbehandling

Mange kvinder simpelthen sejle gennem overgangsalderen og oplever ingen symptomer. Andre har brug for lægehjælp. Forarmet østrogen niveauer kan udskiftes gennem østrogen, progesteron og testosteron terapi. Hormonbehandling er almindeligt anvendt til behandling af overgangsalderen, men i nogle tilfælde hormonbehandling kommer med risiko for sygdomme som kræft, galdeblæresygdom, blodpropper og hjertesygdomme.

Hvad du kan gøre

Nogle tips til dig, hvis du er i præmenopausale fase af dit liv og ønsker at undgå østrogenmangel:

Få regelmæssige checkups.

Spise en sund kost designet til at øge østrogen niveauer.

Opretholde en regelmæssig motionsprogram.

Tal med din læge om dine hormon terapi muligheder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com