Hvordan at differentiere VAP & aspirationspneumoni

08/20/2011 by admin

Hvordan at differentiere VAP & aspirationspneumoni

Symptomerne på lungebetændelse kan variere afhængigt af den organisme forårsager lungebetændelse og typen af lungebetændelse. Symptomerne spænder fra hoste, nysen og feber til hovedpine, muskelsmerter og træthed. Skelne mellem VAP-- eller ventileret-associeret pneumoni- og aspirationspneumoni, afhænger af den medicinske historie af patienten og de symptomer, patienten præsenterer. Aspirationspneumoni er på grund af indånding af maveindhold i lungerne. Læger kan høre et problem i lungerne, mens patienten indånding på grund af blokering. VAP er lungebetændelse, der opstår hos patienter i mekaniske ventilatorer i mere end to dage. VAP er også forårsaget af bakterier, men jo længere patienten er på ventilator jo større sandsynlighed organismen er antibiotika-resistente.

Instruktioner

• Undersøge patienten. Laver en grundig fysisk undersøgelse vil differentiere mellem VAP og aspiration lungebetændelse. Beder patientens medicinske forhistorie kan pege på spor i kommer op med diagnosen. Undersøge brystet med et stetoskop. Lytte til lyde, mens personen indånder og udånder. Knitren, rumlen og boblende er unormale resultater og yderligere test, der skal gøres.

• Lave en røntgenundersøgelse, som kan bekræfte, hvis patienten har lungebetændelse. Erfarne læger, især radiologer, pulmonal eksperter og kardiologer kan læse røntgenundersøgelse af thorax for tilstedeværelsen af lungebetændelse.

• Trække blodprøver fra patienten til at teste for den mulige forårsage organisme. Lungebetændelse kan være forårsaget af mange bakterier og vira. Det er vigtigt at skelne årsag til lungebetændelse for at sørge for passende behandling.

• Test slimproduktion. Test enhver slim at person hoste eller spytter ud er vigtig, fordi det kan bruges til identifikation af bakterier, der forårsager lungebetændelse. VAP og aspiration lungebetændelse har to meget forskellige medicinsk historie. Enhver patient tilbage på en ventilator vil har en høj risiko for at få VAP, der henviser til, at en person, der indånder et lille stykke af fødevarer vil allerhelst have aspirationspneumoni længere objekterne sidder i luftvejene.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com