Hvad er årsagerne til øre ømhed?

10/07/2011 by admin

Earaches er almindelige i både børn og voksne og er enten infektioner i den ydre eller mellemøret. En infektion i det ydre øre er også kendt som svømmer øre, fordi det almindeligvis opstår efter svømning og er karakteriseret ved en hudinfektion af ydre øre eller øregang. En infektion i mellemøret påvirker trommehinden og er almindelig hos børn i alderen 6 måneder til 2 år. Der er flere ting, der forårsager en ørepine og forskellige måder at behandle den.

Ørepine årsager

De to mest almindelige årsager til infektion i det ydre øre er fanget fugt og en mindre sår til øregangen. Fugt kan udvikle når svømning, badning, eller selv når vejret er varmt og fugtigt. Mindre sår eller hudafskrabninger opstår normalt, når rengøring ørerne. Øret bliver smertefuldt, når infektion forårsaget af bakterier former på grund af fugt eller skæres. Infektion i mellemøret er forårsaget af bakterier vokser i mellemøret bag trommehinden.

Ørepine symptomer

Symptomerne på en ydre øreinfektion er en alvorlig ørepine, betændelse i øret og en tyk udledning fra øret. Symptomerne på en mellemøret infektion omfatter ørepine, høretab, ringer eller summende lyde, feber, lejlighedsvis udflåd fra øret, opkastning eller diarré, irritabilitet og manglende evne til at spise eller sove.

Eksamener og Tests

Ved at undersøge øret, vil en læge kunne fortælle, om patienten har en ydre øreinfektion eller en mellemøret infektion. Nogle gange, vil en høreprøve for en mellemøret infektion administreret, især hvis patienten er tilbøjelig til øreinfektioner. For ydre øreinfektioner administreres laboratorieundersøgelser for at identificere de bakterier, der forårsager infektionen.

Initial behandling

Indledende behandling af en mellemøret infektion er at lindre smerter. En læge vil ordinere antibiotika til at bekæmpe infektion og undertiden en steroid til at mindske hævelse. Smerter decongestant og smertestillende medicin kan også hjælpe til at lindre smerten for de første par dage.

Earaches kan behandles i hjemmet ved hjælp af smertestillende såsom non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (Advil, Motrin) og acetaminophen (Tylenol). Earaches kan også lindres ved at anvende varme ved hjælp af en vaskeklud dyppet i varmt vand eller en varmepude. Øre dråber kan også ordineres af en læge til at lindre smerter. Derudover kan tilstrækkelig hvile hjælpe lindre smerter forårsaget af ørepine.

Igangværende behandling

Hvis du har øreinfektioner tre eller flere gange i løbet af en periode på seks måneder eller fire infektioner i en span af et år, er behandlingen nødvendig for at forebygge fremtidige infektioner. En læge kan ordinere en oral antibiotika langtidsbehandling. Nogle gange er der ingen infektion men væske oprustning er til stede så en øre-næse-hals specialist kan fjerne oprustning ved hjælp af specialudstyr.

Yderligere behandling

Kirurgi er ofte den sidste udvej for mennesker med gentagne øreinfektioner eller ofte har væske bag trommehinden. Øre rør kan indsættes i trommehinder eller polypper til at tillade væske til at løbe, eller tonsillerne fjernes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com