Testosteron og øget hårvækst

10/02/2011 by admin

Testosteron og øget hårvækst

Øget hårvækst kan være en velsignelse eller en forbandelse afhængigt af hvor på kroppen hårvækst er placeret. Hormoner styre vores hår vækstrater, tæthed og distribution. Hormon testosteron spiller en central rolle i vores hårvækst og udvikling, som vi alder.

Hvad er testosteron?

Testosteron er et hormon, der er aktivt produceret af begge køn, men er mest aktive i mænd. Det tilhører en gruppe af hormoner kaldet androgener, der er hovedansvarlig for øget ansigts- og hår. Børn producerer ikke målelige mængder af testosteron.

Funktion/mekanisme

Som testosteronniveauet stiger med alderen, reagerer hårsække ved at producere mere kropsbehåring.

Følsomme områder

Hårsækkene er mest følsomme over for testosteron i følgende regioner: kønsorganer, armhuler, hage, overlæbe, omkring brystvorterne, og abdominal midterlinjen.

Overvejelser

Både positive og negative korrelationer mellem testosteronniveauer og mængden af hår på kroppen er blevet påvist i undersøgelser. Induceret testosteron hår vækst eller tab, afhænger først og fremmest på området i det pågældende organ.

Negativ vækst effekter

Højt testosteronniveau undertrykke hårvækst på hovedbunden og føre til udtynding, og skaldethed hos både mænd og kvinder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com