Hvad er årsagerne til smertefulde hævede ankler?

10/12/2011 by admin

Hvad er årsagerne til smertefulde hævede ankler?

Hævede ankler er et fælles problem. Ifølge naturlægemidler Healing, af Phyllis A. Balch, hævelsen opstår, når væske fra små blodkar ind i vævet omkring anklen. Hævede ankler normalt ikke er smertefulde. Men der er nogle tilfælde, i hvilke hævede ankler og smerte gå hånd i hånd.

Gigt

Gigt er en form for gigt, der kan påvirke nogen fælles i kroppen. Storetåen påvirkes oftest, men gigt kan også påvirke anklerne. Ifølge National Institute for gigt og bevægeapparat og hudsygdomme er gigt de mest smertefulde form for gigt. Når det berører ankler, forårsager det hævelse, stivhed, og intens smerte. Smerten aftager normalt inden for 3 til 10 dage, men det kan vende tilbage når som helst.

Forstuvning

En forstuvning kan forekomme når ankel er snoet eller vendte i en akavet stilling. Denne bevægelse strækker eller tårer ledbåndene som holder anklen sammen. Ifølge Mayo Clinic opstår en forstuvet ankel, når ledbåndene er strakt alt for langt. Ud over smerter, en forstuvet ankel normalt svulme op.

Bryde

En brækket ankel forårsager smerter og hævelse. Anklen er skrøbelig, fordi det tåler en masse pres hver gang en person ser ud, gåture, eller kører. Dette gør anklen tilbøjelige til pauser og frakturer.

Tendonitis

Denne betingelse er forårsaget af irriteret eller betændte sener. Sener er fibrøst væv, der lægger muskler til knogler. De kan normalt tåle et stort pres, men kan blive beskadiget, når skubbet for langt.

Advarsel

I nogle tilfælde kan hævede ankler indikere en alvorlig sygdom. For eksempel, er hævede ankler et af symptomerne på hjertesvigt. Det er vigtigt at kende årsagen til hævelse og smerte for at få den korrekte behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com