Korttidshukommelsen efter hjerne Tumor kirurgi

07/01/2010 by admin

Korttidshukommelsen efter hjerne Tumor kirurgi

Hjerne tumor kirurgi og andre former for traumer til hjernen kan påvirke korttidshukommelsen. Korttidshukommelsen er kapacitet til midlertidigt oplagrer bidder af information af varierende kompleksitet. Fordi oplysninger holdes i kort sigt danner hukommelse input til langtidshukommelsen, korttidshukommelse tab påvirker evnen til at lære og huske de seneste begivenheder.

Hjernetumorer

En hjernesvulst er en unormal vækst af celler i hjernen eller dens beskyttende membraner. Godartede eller ikke-aggressive, tumorer er langsomt voksende og ikke trænge ind i omgivende væv eller sprede sig til andre dele af kroppen. Maligne eller aggressive, tumorer er hurtigtvoksende og kan infiltrere omkringliggende væv. Om hjernetumorer er godartede eller ondartede, kan de forårsage skader på omkringliggende hjernevæv, som de vokser. De fleste hjernetumorer er kirurgisk fjernet, og enhver resterende unormal vækst er behandlet med stråling.

Komplikationer

Fordi det er svært at fjerne en svulst uden at ødelægge neuroner, er en af de mest almindelige komplikationer af hjerne tumor kirurgi kortsigtede hukommelsestab. Kortsigtede hukommelsestab indebærer invaliderende ændringer i hjernens neurale forbindelser. En neurale forbindelse er en gruppe af neuroner, der har tendens til at "fyre" sammen. Denne tendens til at fyre i kendte mønstre er også kendt som "potensering." Når hjernen lider et traume at et område, der gemmer oplysninger, er neuroner i dette område ikke længere mulighed for at engagere sig i kort eller lang sigt potensering.

Rehabilitering

Rehabilitering efter hjerne tumor kirurgi, der resulterer i hukommelsestab typisk involverer psykoterapi og kognitiv terapi. Psykoterapi kan hjælpe patienter klare psykisk ændringer i deres tilstand. Kognitiv terapi er en intervention, der kan hjælpe patienter lære og bevare oplysninger. En såkaldt fordelt Hentningsvalg kan også bruges til at forbedre opbevaring af sensorisk information. Metoden indebærer bede en patient til at identificere en udpeget objekt fra en bred vifte af emner med stadig længere intervaller.

Stamcelleterapi

Mens der er i øjeblikket ingen garanterede måde vende kortsigtede hukommelsestab efter hjerne tumor kirurgi og andre traumer til hjernen, tilbyder stamcelleterapi en mulig løsning. Frank M. LaFerla, professor i neurovidenskab, og hans kolleger på universitetet California-Irvine fandt, at når mus med induceret hukommelsestab blev sprøjtet med stamceller, de udviklet synapser, eller forbindelser mellem neuroner, på den skadede lokalitet. Efter behandlingen skal såret mus udføres såvel på hukommelse tests som sund kontrol mus.

Deep Brain Stimulation

Deep brain stimulation er en anden lovende måde at tackle hukommelsestab efter hjerne tumor kirurgi. I dyb hjernestimulation, elektroder er implanteret i patientens hjerne, og elektrisk strøm stimulerer de beskadigede områder. Neurokirurgi ekspert Andres Lozano og hans kolleger opdagede de positive virkninger af dyb hjernestimulation, da de forsøgte at styre appetit af en patient, der led af fedme. Patienten havde pludselig levende erindringer om en begivenhed, der havde fundet sted 30 år tidligere. Teknikken er siden blevet brugt til at tilbageføre hukommelsestab i Parkinsons og Alzheimers patienter, men håbet er, at det vil have terapeutiske fordele for patienter med andre typer af problemer med hukommelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com