Vandrensning teknikker

09/14/2016 by admin

Vandrensning teknikker

Vigtigheden af at have rent vand at drikke og bade i er ubestridelig. Hvis vand ikke er ordentligt rengjort før det når boliger for offentligheden, kan dem, der bruger det urene vand udvikle forskellige sygdomme. Der er en række teknikker nødvendige for at sikre, at vandet er så rene som muligt.

Filtrering

Mange forskellige partikler af forskellige stoffer kan findes i urent vand. Derfor, det første skridt i vandrensning proces er for vand til at gennemgå forskellige filtrering metoder. Filtrering selve udstyret består af en tank, filter og en controller til at opretholde en vis mængde vand.

Skærmene er en almindelig del af filtrering proces, og størrelsen af skærmene afhænger af hvor store partikler i vandet er. Selv om forskellige former for sand partikler kan findes i urent vand, sand selv er ofte brugt i filtrering proces for at slippe af suspenderede stoffer, der findes nogle gange i urent vand.

Kemikalier

Når vandet har gjort det gennem filtrering proces, er det næste skridt at tilføje kemikalier til vandet. Slags kemikalier bruges variere alt efter hvor snavset vand er. Chelatdannere er brugt til at modvirke virkningerne af calcium og magnesium. Reduktionsmiddel bruges til at neutralisere stoffer såsom klor. For at neutralisere virkningerne af forskellige reduktionsmiddel, kan oxidationsmidler også bruges.

At slippe af suspenderede stoffer

Undertiden, kan de suspenderede stoffer ikke tilstrækkeligt fjernes gennem de ovenstående processer, så det bliver nødvendigt at bruge afklaring. Under denne proces, er koaguleringsmidler tilsættes vand at slå de ioner, der er til stede i store partikler, der er kendt som flocs. Flocs fjernes derefter gradvist, når vandet passerer gennem et vandfilter.

Blødgøring

For magnesium eller calcium ioniserede stoffer, der stadig er til stede i vandet, blødgøring (som undertiden er forud for deionization) er nødvendig. I denne proces, er de ioniserede stoffer fjernes og erstattes af natrium, som er en positiv ion stof.

Desinfektion

Dette anses for den vigtigste del af vandrensning proces. Det er i dette trin, at skadelige mikroorganismer i vandet er udryddet. Ozon er ofte bruges til at desinficere vandet, fordi de ekstra atom af ilt til stede bruger oxidation ødelægge virus, lugte eller bakterier i vandet. Også, ultraviolet stråling (som den, der findes i sollys) er undertiden bruges til desinfektion, fordi bakterier er udsat for sollys er dræbt.

Justering af pH

Denne teknik er gjort for at sikre at vand rør ikke rust og dermed overvælte bly i vandet. PH-værdien bliver afbalanceret gennem tilsætning af enten natrium hydroxid eller brint chlorid. Det tager helt sikkert mange teknikker til at sikre, at vandet er rent, men rent vand betyder raske mennesker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com