Soja fødevareindustrien

03/28/2012 by admin

Soja fødevareindustrien

Soja mad er en blomstrende industri over hele verden. Soja fødevarer, der er afledt fra planter og fremme ernæring og sunde kostvaner. Historien om soja-baserede fødevarer stammer tilbage tusinder af år. Soja fungerer som en central komponent til fremme af en afbalanceret kost og vil sandsynligvis fungere som et væsentligt element i helsekost branchen i mange år fremover.

Historien om soja

Sojabønner blev opdaget i 1000 f.kr. i Østasien. Geografi og klima i området--består af, hvad der nu Kina, Korea, Japan og Rusland--tjente til at stimulere en sojabønne vækst på årsbasis. Sojabønner blev trukket fra bælg og genplantes år over hele verden. I 2007 producerer fleste af soja gårde i de Forenede Stater produkt med høje niveauer af protein og minimal niveauer af olie. Moderne soja-baserede produkter omfatter sojamælk, sojasovs, tofu, mayonnaise og haven burgere.

Karakteristik af soja

Vilde sojabønner planter vokse og indhyllingsafstand træstammer. Planterne spire til niveauer af to til tre fod høje. En plante kan producere så mange som 150 bean bælg, med to eller tre bønner indkapslet i hver pod. Sojabønner kommer i en række farver, som grøn, gul og brun, og er ofte klar til at blive plukket, leveres og sælges tre måneder efter plantning. Tidlig modning soja planter kan være klar til høst to og en halv måned efter indledende plantning, mens sene modning typer kan kræve op til fire måneder efter spiring.

Soja statistik

Fra 2006 til 2009 steg US sojabønne gård arealer fra 75,5 mio til 77,5 millioner acres. I den samme tidsramme, soja industri overskud--herunder cash landbrug og sojabønne dyrkning--sprang mere end $10 milliarder, fra $20,5 til 31,9 milliarder dollars. Ud af top fem soja farm stater producerer Nebraska, Indiana og Minnesota hver mellem 259 og 289 millioner skæpper af soja på årsbasis. Illinois og Iowa hver producere 430 og 489 millioner skæpper, henholdsvis. Fire ud af 10 af alle sojaprodukter fremstillet i USA er eksporteret til andre lande.

Industrien komplikationer

Naturligt soja landbrug kommer i konflikt med teknologi, økonomi og masseproduktion. Genmanipulation af sojabønner frø giver moderne soja gårde til at vokse betydeligt større afgrøder, der producerer mere bønner end nogensinde før. Udvide kommercielle soja gårde til andre nationer resultater i økosystemet forstyrrelser og en fortsættelse af høste rigeligt modificerede afgrøder mangler den ernæringsmæssige indhold af organiske planter. Tilhængerne af genetisk modifikation og kommercialisering mester det faktum, at flere gårde giver mere mad til dem, der har brug for det. Alternativt, demonstranter hævder, at genetisk modifikation faretruende manipulerer sundhed indhold og sætter profit over mennesker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com