Hvad er en indgroet Toenail?

06/05/2012 by admin

Hvad er en indgroet Toenail?

En af de mest almindelige sundhedsproblemer associeret med foden er udviklingen af nedgroede tånegle. Typisk denne betingelse påvirker storetåen, men kan forekomme i et af tånegle. Nedgroede negle kan være nemt forhindret, men kan kræve opmærksomhed af en ortopæd, hvis betingelsen bliver svær eller infektion er til stede.

Fakta

Nedgroede tånegle er kendt af den medicinske betegnelse unguis inkarnerer eller onychocryptosis. En sund toenail udvikler fremadrettet, forårsager søm til at blive længere. Når en indgroet toenail udvikler, væksten af neglen ændrer og opstår i en sidelæns retning. Den nye vækst er skubbet til side af huden og til sidst bryder overfladen. Hvis venstre ubehandlet, en indgroet toenail kan blive smittet og kræver lægehjælp af en ortopæd.

Årsag

Den mest almindelige årsag til nedgroede tånegle er forkert trimning, fører til en ændring i vækstmønster af neglen. Traumer, svampeinfektioner og iført forkert monteret sko kan øge risikoen for at udvikle denne tilstand. I nogle tilfælde kan tilstanden være genetiske. Også, når en person har udviklet og behandlet en indgroet tånegl, oddsene for denne betingelse gentager stige.

Identifikation

Når en indgroet toenail oprindeligt udvikler, kan symptomerne være mild og omfatter let tryk langs siden af søm, lille ubehag, hævelse og ømhed. Oprindeligt vises disse symptomer kun langs den inficerede side af neglen. Som neglen vokser og betingelsen stiger i sværhedsgrad, de første symptomer kan øge i sværhedsgrad og kan være ledsaget af infektion. Infektion er et resultat af bakterier ind det ødelagte område af huden og angives ved hjælp af varme, rødme, hævelse og pus.

Forebyggelse/løsning

Nedgroede tånegle kan nemt forebygges ved at følge nogle få grundlæggende pleje trin. Første, ordentlig trimning er afgørende, fordi det er den hyppigste årsag til udvikling af nedgroede negle. Negle skal være trimmet lige over, bør ikke blive skåret kort, og hjørnerne bør ikke være buet. Bære sko, der er komfortable og passer korrekt. For kvinder, bør stramt montering og spidse sko undgås - især hvis dette er en tilbagevendende tilstand. Også kan hvis der er andre sundhedsspørgsmål som diabetes, eller hvis nedgroede tånegle sker på grundlag af sædvanlige, regelmæssige besøg med en ortopæd være nødvendig.

Behandling

I de indledende faser af udviklingen af en indgroet nail, kan behandling udføres hjemme. Den skadede fod bør dyppet i varmt vand og Epsom salte tre til fire gange om dagen og tørret helt for at forhindre infektion. Neglen kan løftes forsigtigt på hjørnet for at fjerne det fra sin integrerede holdning og fremmer sund vækst. Om muligt åbne-tåede sko bør bæres eller komfortable sko skal vælges, ikke lægger pres på de tilskadekomne søm. Symptomer, der ikke forsvinder efter 2 eller 3 dage af at-home behandling kræver medicinsk behandling af en ortopæd resulterer i hel eller delvis fjernelse af neglen. Antibiotisk behandling kan være nødvendig, hvis infektionen har sat forud for kirurgisk fjernelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com