Hvad er en Normal eller god blodtryksmåling?

08/03/2012 by admin

Hver gang vi besøger lægen, måler sygeplejersken vores blodtryk. Denne læsning fortæller lægen, hvis vores krop er i balance, eller hvis de er stressede. Højt eller lavt blodtryk advarer det medicinske team af eventuelle underliggende betingelser.

Hvad er blodtryk?

American Heart Association beskriver blodtryk som en kombination af to modsatrettede kræfter. Når hjertet pumper blod til arterierne, udøver det et tryk. Til gengæld forsøger arterierne at modstå presset fra blodet. Disse kræfter er målt i de to tal et blodtryk læsning.

Normal niveauer

En sund blodtryk for voksne er 120mmHg/80mmHg. American Heart Association antyder imidlertid, at det er bedst, hvis en persons blodtryk er under 120/80. Det er vigtigt at bemærke, at blodtrykket svinger mellem aldersgrupper og køn.

Blodtryk hos børn

Normalt blodtryk intervallerne for børn er lavere end de voksne normals. Bestemmelse af afhænger hvis et barn har normalt blodtryk af hans eller hendes alder, højde og vægt. Børn i de lavere percentiler af deres højde vise lavere normale blod pres end dem af højere børn. Et lille spædbarn kan have blodtryk så lavt som 80mmHg/34mmHg.

Overvejelser

Fortsat er en fælles medicinsk tilstand, højt blodtryk eller hypertension. Der er typisk ingen advarselstegn på højt blodtryk. Blodtryk mellem 120-139mmHg/80-89mmHg betragtes som prehypertensive.

Forebyggelse/løsning

Kun din læge kan afgøre, om dit blodtryk er på et sundt niveau for dig. Uanset om du er i fare for at udvikle forhøjet blodtryk eller ej, kan du træffe forebyggende foranstaltninger for at holde det. Disse omfatter spise sundt, sænke din natrium indtag, at tabe sig og opholder sig fysisk aktive.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com