Behandling efter livmoderkræft & hysterektomi

07/13/2012 by admin

Livmoder kræft er kræft, der påvirker kvinder og er fundet i reproduktionsorganer af livmoderen. Hysterektomier er fælles behandlinger for denne kræft, der indebærer at fjerne nogle eller alle af de reproduktive organer. Efter kirurgi for yderligere behandlinger at sikre, at kræft ikke spredes i hele kroppen.

Livmoderkræft

Ifølge American Cancer Society er livmoderkræft den højeste ranking type kræft, der påvirker de kvindelige reproduktive system. American Cancer Society rapporterer også, at i 2009 var der mere end 42.000 nyligt rapporterede tilfælde af livmoderkræft i USA alene. De bemærker også, at de fleste tilfælde er fanget i de tidlige stadier og kan behandles.

Hysterektomi

Ifølge cancerfacts.com, er der to typer af hysterektomier bruges til at behandle uterin kræft. Under en normal hysterektomi fjernes livmoderen gennem skeden. I en unormal hysterektomi, som nærmer sig gennem maven, fjernes alle de reproduktive organer.

Strålebehandling

Strålebehandling bruges efter en hysterektomi til at målrette de resterende cancerceller. Målet med den behandling, som bruger høje doser af stråling, er at stoppe kræften i at sprede sig til andre dele af kroppen ved at undergrave cellernes evne til at vokse og formere. Selvom anvendes primært til patienter med tilbagevendende kræft, anvendes behandling undertiden også i tilfælde af tidlig fase kræft hvor kræftcellerne er for svære at nå med kirurgi.

Kemoterapi

Kemoterapi er en anden efter operationen behandling for livmoderkræft. Det bruges ofte i forbindelse med strålebehandling og har mange bivirkninger. Behandling bruges til at dræbe hurtigt delende celler, ideelt drab kræft, men der er ingen differentiering mellem gode og dårlige celler. Kemoterapi dræber alle cellerne i sin målområdet, herunder hårsækkene og hvid blod celler i immunsystemet.

Hormonbehandling

Hormonbehandling bruges til at behandle bivirkninger af at miste reproduktive organer under en hysterektomi. De hjælper til at erstatte de hormoner, kroppen er ikke længere at gøre og reducere symptomer som hedeture og humørsvingninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com