Tæppe allergi

02/07/2012 by admin

Tæppe allergi

Tæppe allergi er forårsaget af to vigtigste irritanter. Den første lokalirriterende er støvpartikler fanget i fibre af tæppet. Den anden mulige lokalirriterende er latex backing på tæppet. Allergikere vil opleve forskellige symptomer afhængig af allergi, der årsag til tæppet. Det er vigtigt at identificere og fjerne eventuelle allergifremkaldende irritanter fra hjemmet til at give en allergi-frit miljø.

Symptomer

Tæppe allergi har flere forskellige symptomer. Nogle af de mest almindelige symptomer omfatter løbende eller stoppet næse, åndedrætsbesvær, hoste og kløende eller rindende øjne. De fleste af disse symptomer opstår inden for minutter efter siddende eller liggende på et tæppe. Det er mest almindeligt at se disse symptomer opstår i forbindelse med brugen af en beskidt eller shaggy tæppe.

Latex

Nogle mennesker har tendens til at ignorere eller glemme alt om mulighederne for en latex allergi i tæpper. Mange tæpper bruge en latex backing for at forhindre tæppet på tværs af et hårdt gulv. Denne latex kan forårsage en allergisk reaktion i visse følsomme mennesker. En latex allergi vil afvige fra en støv allergi, kan symptomer er hævelse af huden eller udslæt. Hvis disse symptomer opstår, konsultere en læge til identifikation af årsag til allergi.

Støv

Støv er en anden vigtigste årsag til tæppe allergi. Støv allergi er forårsaget af støvpartikler bliver fanget i fibre af tæppet. Allergi har tendens til at være mere alvorlig med shaggier tæpper og tæpper, der er tykke og vanskeligt eller umuligt at vakuum. Støv allergi typisk producere forkølelse symptomer. Allergi kan være opdaget ved udsætter de følsomme person til tæppet, hvis symptomer opstår. Hvis symptomerne opstår, konsultere en læge om løsninger på problemet.

Forebyggelse og løsning

Forebyggelse af tæppe allergi er enkel. Efter det afgøre, om allergi er forårsaget af latex eller støv, forskellige forebyggende metoder er i orden. Latex allergi kan forebygges ved at erstatte latex-backed tæpper med tæpper bakkes op af plast, gummi eller nogle andre materiale, som ikke vil forårsage en allergisk reaktion. Støv allergi er forhindret ved vask af tæpper mindst en gang om ugen, skifte til lav-bunke tæpper eller eliminere tæpper helt.

Advarsel

Selvom de fleste allergier forårsaget af tæpper er milde, er det vigtigt ikke at ignorere symptomer der kan opstå. Hvis allergisymptomer ignoreres, kan det medføre alvorlige vejrtrækningsproblemer eller astma angreb i nogle ekstremt følsomme individer. Altid konsultere en læge eller anden sundhedsperson at fastlægge den bedste fremgangsmåde til at fjerne de udløsere, der forårsager tæppe allergi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com