Sådan Cope med panik mens du prøver at bruge en CPAP

11/03/2010 by admin

Obstruktiv søvnapnø er en tilstand, hvor en patient luftvejene bliver blokeret mens du sover. Patienten vil midlertidigt afslutte vejrtrækning og generelt, vågne op. Patienter, der lider af søvnapnø kræver brug af en CPAP (kontinuerlig positive airway pressure) maskine. Maskinen blæser lufttryk, gennem slangen og en maske, i patienter luftvejene til at holde dem åbne. Patienten er derefter i stand til at trække vejret og sove ordentligt.

Desværre, mange patienter har svært ved at justere brugen af en CPAP maskine. Nogle kan i første omgang opleve panik mens du prøver at bruge maskinen. Men, de fleste patienter er stand til at justere inden for en uge eller to. Følgende teknikker kan reducere panik og hjælpe patienten til at justere brugen af en CPAP.

Instruktioner

At reducere panik med CPAP

• Praksis ved hjælp af CPAP maskine i løbet af vågne timer, mens du læser en bog, se tv eller deltage i et andet distraherende aktivitet. Mange patienter har svært ved at tilpasse sig brugen af en CPAP, især i de første to uger. Patienter vil have mindre angst i løbet af dagen, gør det et godt tidspunkt at praksis, og forstyrrelser vil hjælpe patienten gradvist tilpasse sig til maskinen.

• Begynd med CPAP maskine 30 minutter til en time før du prøver for at falde i søvn. Engagere sig i en lav intensitet, distraherende aktiviteter, såsom en brugt tidligere på dagen. Give tid til at vænne sig til at have maskinen på før du prøver for at falde i søvn med det at reducere angst og panik.

• Stigning "rampe" tid på CPAP maskine. Indstillingen "rampe" forårsager CPAP at begynde ved et lavere tryk og øge over en ønskede periode, lige fra 5 til 45 minutter. Dette giver patienten gradvis tilpasning til maskinen, lette overgangen til den foreskrevne tryk. En patient, der lider af panik mens du bruger maskinen bør indstille CPAP maskine til den højeste "rampe" tid.

• Spørg lægen midlertidigt sænke trykket og øg det langsomt over en periode på ca. to uger. Patienter, der har en hård tid justeres, når du bruger maskinen for to uger, så kan drage fordel af denne midlertidig reduktion og mere gradvis stigning. Patienten kan fortsætte med at bruge indstillingen "rampe" gennem denne justering fase, så godt.

• Spørg lægen til at ordinere en recept på sovepiller eller anti-angst medicin. Patienter, der har alvorlige panik episoder mens du bruger maskinen kan midlertidigt drage fordel af disse medikamenter. Efter en rimelig tilpasning, kan patienten afbryde deres anvendelse, som anvist af lægen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com