Hvordan til at designe en øvelsesprogram for en Vata Ayurveda sind-krop Type

11/07/2010 by admin

Vatas er den tyndeste af tre sind-krop i Ayurveda, det sundhedssystem, som opstod i Indien 5000 år siden. Vatas generelt er naturligt slank fra deres nervøs energi og tendens til at altid være på farten. Vatas har ofte problemer med at få vægttab, tegn på deres hurtige stofskifte og uregelmæssige spisevaner. I modsætning til populær udtalelsen bliver jernbane tynde ikke vagt en fra sygdom. Regelmæssig motion er vigtigt for næsten alle, medmindre du lider af en sygdom. Ayurveda ser Vata som repræsenterer Æter og luft. Selv om Vatas kan forbrænde ekstra kalorier fra at være i konstant bevægelse, kan dette skabe mere stress og bidrager til udbrændthed. Designe en øvelse til en Vata vil understrege blid fysisk aktivitet og omfatter tilbringe tid i naturen at berolige en Vata nonstop sind.

Instruktioner

• Se din læge, hvis du ikke har gjort nogen regelmæssig motion for lang tid at udelukke eventuelle medicinske problemer. Hvis du har nogen kroniske sygdomme eller andre alvorlige sundhedsmæssige forhold, er dette et must.

• Definere din motion mål. Vil du reducere stress eller virkelig komme i form og jog og opbygge en sved? Eller, du virkelig ikke kan lide motion, men du ønsker at gøre noget godt for din krop? Hvis du er en Vata-Pitta, du er tilbøjelige til at have en Pitta hardcore jock kvaliteter og er allerede at få masser af motion.

• Begynder med blid motion. Som Vatas har tendens til at være små-udbenet og kan endda være undervægtige, vil vægttab ikke være et mål. I stedet overveje blide former for aktiviteter såsom vandreture, langsom cykling (ingen stejle bakker at klatre) eller yoga. Tilmelding i en moderne dans klasse eller gå til stranden for at svømme i en afslappet og noncompetitive måde vil være mere afslappende og beroligende end en kick-boksning klasse.

• Start med 20 minutters motion mindst tre gange om ugen. Tilføje 10 minutter om ugen, indtil du når en time. Gå din hund efter arbejde eller at tage en 10-minutters gåtur efter frokost og middag vil dække dette. Vatas kan gå langt længere, men idéen er at etablere en regelmæssig, mellow motion vane, der ikke er for ambitiøst og vanskeligt at opretholde.

• Ikke overexercise. Medmindre du er en Vata-Pitta og har mellemstore Byg og moderat muskelmasse i en Pitta, holde det nemt. Vatas har tendens til at springe måltider og ikke spiser meget på nogle dage og på andre, lidt mere hjerteligt. Resultatet er de slanke: de kræver ikke 60 minutters løb (eller endda gå) syv dage om ugen.

• Variere din rutine. Foranderlige natur, Vatas som sort. Cykel til 30 minutter en dag og to eller tre dage senere, kan du prøve en genoprettende yogaklasse for begyndere. I weekenden, planlægge en kort vandretur med venner eller en tennisspil med nogen på din plan. Eller træk alle dine bedste venner til 80 'er aften på en lokal klub og dans natten væk (bor godt hydreret og spise nødder og andre snacks hele). Ideen er at ikke kede sig med et sæt rutine.

• Spis mere som du støde op din fysiske aktivitet. Tynd Vatas tabe meget nemt og når de forpligte sig til en regelmæssig motion rutine, de bliver nødt til at spise mere mad for at opretholde deres slim tal. Ikke spise junkfood, men!

• Tilbringe tid i naturen hver uge. Mange mennesker tilbringer det meste af deres tid indendørs. Gå udendørs hver dag, men kort vil tillade Vatas at blive udsat for sollys. Vigtigt for ofte søvnmangel Vatas (berygtede insomniacs) til at holde deres krop ure i orden. Tricket er at få sollys første ting om morgenen og sent om eftermiddagen. Dette kan bidrage til at genoprette døgnrytmen sammen med at undgå koffein og meget ekstreme udøve to timer før sengetid.

Tips & advarsler

  • Vatas har en tendens til at føle sig kold. Kjole korrekt til din sportsaktivitet: holde dit hoved, bryst og mave dækket--selv i varmere vejr. Hydrat som Vatas har tendens til at være forstoppet og tørhed er et generelt tema for deres dosha (sind-krop type).
  • Hvis du er en meget tynd Vata, ikke overdrive det. Du ikke kræve meget anstrengende motion og hvis du kan lide det, spiser i overensstemmelse hermed for at ikke blive undervægtige. Se din læge eller en diætist for at få detaljeret hjælp.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com