Natriumbicarbonat & blod PH

11/17/2010 by admin

Natriumbicarbonat & blod PH

PH i en væske måler brintion koncentration. Normale blod pH 7,4 men har potentiale til at vifte fra 7,35 til 7,45. Når pH niveauer falde under 7,35, en farlig tilstand kendt som acidose kan opstå. Administration af natriumbikarbonat kan bidrage til at øge kroppens pH til normale niveauer.

Effekter

Natriumbicarbonat øger niveauet af bikarbonat i blodet, buffere ekstra brint ioner og hæver pH i blodet. Indtages oralt, kan det også hjælpe til at neutralisere mave syrer.

Metode til handling

Natriumbicarbonat, NaHCO3, er et opløseligt hvidt krystallinsk pulver. Når opløst i vand, bryder det i en natrium ion (Na +) og en bicarbonat ion (HCO3-). Bikarbonat ion er i stand til at kombinere med overskydende brintioner (H +) i blodet til form kulsyre (H2CO3). Denne reaktion fjerner de overskydende protoner fra blodet og hæver pH.

Administration

Natriumbicarbonat kan er tilgængelig i flydende form og enten injiceres eller bruges intravenøst. Koncentrationer af løsningen er enten 7,5 procent eller 8,4 procent og den gennemsnitlige pH er 8.0. Tabletter og pulvere med natriumbicarbonat er også tilgængelige for recept og er beregnet til oral administration. En fælles pulveriseret form af natriumbikarbonat er bagepulver.

Bruger

Injiceres natriumbikarbonat anvendes på patienter, som har alvorlig acidose, eller lav blod pH. Det er også bruges på patienter med stof forgiftninger, forgiftning, eller i tilfælde af svær diarré med bikarbonat tab. Oral natriumbikarbonat er mest almindeligt anvendt til behandling af halsbrand eller syre fordøjelsesbesvær. Det kan også gives støtte til at øge kroppens pH niveau.

Overvejelser

Når natriumbikarbonat administreres, anbefales regelmæssige test at overvåge blodets pH. Det er muligt at overdosering og forårsage alkalose, en pH-værdi, der er for basisk (højere end 7,45). At tage natriumbikarbonat også øger mængden af natrium i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com