Bivirkninger efter galdeblære operation

12/02/2010 by admin

Bivirkninger af galdeblæren fjernelse er blevet drastisk reduceret med fremkomsten af innovative kirurgisk teknologi. Laparascopic kirurgi, teknisk kendt som laparoskopisk kolecystektomi, er billigere og langt mindre invasiv end traditionelle "åben" cholecystectomies, som kræver en stor lodret snit gennem bugvæggen og muskler. En laparoskopisk kolecystektomi kan udføres som Ambulant kirurgi med en forventet overnight hospitalsophold. Patienter generelt føler sig bedre efter laparoskopisk procedurer og opleve kortere fredninger, men bivirkninger der kan forventes.

Anæstesi effekter

Mennesker reagerer forskelligt på lægemidler, der anvendes til sedation under kirurgi. De mest almindelige bivirkninger efter opvågning fra proceduren er omtågethed, manglende muskel kontrol eller svaghed, kvalme og opkastning. En halsbetændelse og overdreven tørst er også almindelige. En hovedpine og lidt forhøjet temperatur kan forekomme, men det er ikke grund til alarm.

Smerter efter operationen

Patienter vil opleve stor ubehag for de første par dage af recovery. Internt, er organer flyttet for at fjerne galdeblæren. Nogle blå mærker kan forekomme. Under operationen pumpes CO2-gas ind i bughulen at puste det. Uundgåeligt, nogle af denne gas forbliver inde i kroppen og skal udvises. Oppustethed og abdominal ubehag fra overskydende gas resultater. Vejrtrækning kan også være smertefulde. Det er meget vigtigt, men at praksis dyb vejrtrækning efter laparoskopisk abdominal kirurgi til at forhindre lunge komplikationer.

Fordøjelses forstyrrelser

Nogle af de samme symptomer, som fører op til galdeblæren fjernelse kan være udbredt efter operationen. En syge galdeblæren har problemer med at fordøje fedtstoffer. Dette forårsager fordøjelsesbesvær, kramper, forstoppelse, og/eller hyppige ture til badeværelset med diarré. Når galdeblæren er fjernet, kan smerten mindske eller aftager helt. I nogle individer forbliver de anden mave bivirkninger.

Infektion

Infektion er en sjælden bivirkning af laparoskopisk galdeblæren kirurgi udføres på en ambulant. Sterilisation af medicinske instrumenter og hånden skrubbe samt korte hospitalsophold minimere eksponeringen for bakterier og vira. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning får patienter intravenøs antibiotika før proceduren.

Andre alvorlige bivirkninger

Som med enhver kirurgi, er laparoskopisk cholecystectomies ikke uden risiko. En ud af fem patienter lider skader på fælles galdegang. Gulsot, feber og abnorme blodprøver efter operationen vil angive denne alvorlige bivirkning. Yderligere kirurgi kan være nødvendig at reparere skaden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com