Hvordan man beregner den globale fodaftryk

11/05/2013 by admin

Hvordan man beregner den globale fodaftryk

Den globale fodaftryk, også kaldet det økologiske fodaftryk er en beregning af den hele befolkningen konkurrerende krav på biosfæren, ifølge WWF'S "Living Planet Report 2010." Denne regnskabsramme er sat op til at sammenligne samlede menneskelige behov mod planetens regenerationsevne. Den globale fodaftryk spor inden for biologisk produktive jord og vand kræves vedvarende ressourcer mennesker bruge og absorbere det affald, de genererer, står i betænkningen. Ved at vide, hvordan man beregner det globale fodaftryk, vi ikke kun kan måle af verdens biodiversitet, sundhed, hedder WWF, men vi kan måle menneskehedens krav på jordens naturlige ressourcer.

Instruktioner

• Tilføje sammen de områder, der er forpligtet til at give vedvarende ressourcer mennesker bruger, de områder, besat af infrastruktur og de områder, der kræves til at absorbere affaldet. For eksempel i de nuværende nationale fodaftryk regnskaber omfatter ressourcer spores afgrøder og fisk, træ, græs og affald produkt kuldioxid. Global Footprint Network, som beregner den globale fodaftryk årligt, udtrykker disse områder i enheder, der kaldes globale hektarer. En global hektar repræsenterer produktionskapaciteten i en hektar jord i verden-gennemsnit produktivitet.

• Beregning af hver enkelt komponent af den globale fodaftryk. For eksempel, foreslår WWF-betænkningen til at beregne optagelse kulstoffodspor som mængden af skovarealer, der kræves til at absorbere CO2-emissionerne fra afbrænding af fossile brændstoffer, arealanvendelse ændring og kemiske processer. Beregn græsning jord-fodaftryk fra området bruges til at øge husdyr til kød, mejeriprodukter, Skjul og uld. Beregn skov-fodaftryk fra mængden af tømmer, papirmasse, tømmer og brændstof-træ, et land bruger hvert år. Beregne fiskepladser fodaftryk fra fremstilling skal støtte de fisk og skaldyr fanget. Beregne den dyrkede fodaftryk fra området bruges til at producere olie-afgrøder, gummi og fødevarer til mennesker og husdyr forbrug. Beregne den bebyggede jord fodaftryk fra areal dækket af menneskelige infrastruktur, herunder transport, bolig, industrielle strukturer og vandkraft reservoirer.

• Bestemme om planeten kan bevare menneskelige behov for vedvarende energi og CO2-optagelse ved at sammenligne den globale fodaftryk til biokapacitet af planeten, hedder WWF. Biokapacitet er den samlede regenerative kapacitet kan tjene efterspørgslen repræsenteret ved den globale fodaftryk. Bruge udbyttet faktorer til at normalisere landes biologiske produktivitet til verden gennemsnit. For eksempel, sammenligne tons hvede pr. kr. ha versus pr. verden gennemsnitlige ha. Bruge ækvivalensfaktorer til at tage hensyn til forskelle i verden-gennemsnit produktivitet blandt jord typer---for eksempel verden-gennemsnit skov versus verden-gennemsnit dyrkede.

Tips & advarsler

  • Den bedste måde at få adgang til hvert år globale fodaftryk er til at stole på Global Footprint Networks beregninger. En formel anmeldelse Udvalget fører tilsyn med den fortsatte udvikling af globale fodaftryk metode. For at få en detaljeret metoder papir og kopier af sample beregning ark, skal du kontakte Global Footprint Network (-footprintnetwork.org).
  • Enhver menneskelig aktivitet bruger biologisk produktive jord eller fiskepladser, WWF rapporter stater.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com