Kolesterol reduktion motion

09/04/2010 by admin

At reducere dit kolesteroltal er vigtigt, hvis dit samlede kolesteroltal er mere end 200 mg/dL. Højt kolesteroltal kan være forårsaget af en række problemer, herunder dårlige kostvaner, manglende fysisk aktivitet eller genetiske forhold. Motion kan hjælpe du holde dit kolesteroltal under kontrol ved at hjælpe dig tabe sig og forbedre fleksibilitet.

Forståelse kolesterolindholdet i blodet

Du allerede ved hvad din optimale total kolesterol tæller bør være, men der er tre andre numre, du skal også vide: din LDL (low-density lipoprotein), HDL (high-density lipoprotein) og triglyceridniveauer. LDL eller "dårlig," kolesterol, er ansvarlig for tilstopning arterier og forårsager koronar sygdomme i mange mennesker. HDL eller "god" kolesterol, hjælper med at reducere plaque oprustning i arterierne. Triglycerider er en anden form for fedt produceret af leveren, der kan beskadige arteriel på højt niveau. Sunde niveauer af LDL er under 100 mg/dL, HDL bør være 40 mg/dL eller mere og triglycerid niveau bør ikke overstige 150 mg/dL.

Hvordan motion kan hjælpe

Arbejder ud for 30 minutter om dagen, fem til seks dage om ugen kan hjælpe dig med at styrke dit hjerte og sænke dit kolesteroltal. At miste vægt kan også hjælpe, da overvægt kan øge dit kolesteroltal og risiko for hjerteanfald. Abdominalt fedt er den mest farlige form; mænd bør sigte mod en talje 40 inches eller nedenfor, kvinder bør sigte mod en talje er 35 inches eller mindre.

Aerobic, vægt træning, yoga, pilates, tai chi, løb, jogging, gåture og cykling er alle gode muligheder for regelmæssig motion. Sportsgrene som golf, tennis, squash, svømning og fodbold er ideel for mennesker, der ikke kan lide traditionelle udøve men nyde konkurrence. Uanset hvilken aktivitet, du vælger, selvom du ikke behøver at Overanstreng dig selv i for at det kan være gavnligt. Selv skånsomme træning er effektive til at sænke kolesterol over tid.

Alternativer til traditionelle motion

Hvis aerob træning er alt for anstrengende for dig på grund af skader eller handicap, kan du overveje alternative træning indstillinger som stol aerobic og vandaerobic. Hvis du har smerter i knæ, for eksempel vil en vand træning tilføje opdrift til din krop og drastisk reducere belastningen på dine led. Hvis du er handicappede, stol øvelser kan hjælpe dig med at øge din puls til at forbrænde fedt og kalorier uden at kræve fuld brug af lemmer bevægelser.

Hvis du ikke har tid til at afsætte til en fuld træning, kan du også optage simple aktiviteter i din daglige rutine, der vil hjælpe dig med at forbrænde kalorier, ligesom parkering bag på parkeringspladsen, når du går dagligvarer, lege med dine børn i en time, gå til butikken i stedet for at køre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com