Øvre forben Extensor senen skader

03/19/2010 by admin

Øvre forben Extensor senen skader

Beliggende i fødder og hænder, hjælpe extensor senerne med glatning og bøjning af hænder, fingre og fødder. Desværre, disse sener er ekstremt udsat for skade. Når en extensor sene er afskåret, adskilt fra knoglen eller betændte, kan det forårsage betydelige smerter og et tab af funktion. Med den rette behandling, dog kan extensor sener skader rettes ganske let.

Beliggenhed

Extensor senerne er placeret langs bagsiden af hænder og fingre og langs toppen af fødder og tæer. Extensor senerne af hænderne er vedhæftet en underarm muskler og forgrene sig ind hver finger, hvor de bliver helt flad og tynd. Extensor senerne i hånden kan du udvide og glatte dine fingre og tommelfinger. Extensor senerne er nødvendige for hånd koordination og præcise bevægelser af hænder og fingre. Extensor senerne i fødder er knyttet til små muskler i den lavere ben og gren ud over toppen af foden og i tæerne. I foden, funktionen extensor sener at trække foden opad og nedad.

Skader

Deres beliggenhed og lille størrelse gør af extensor senen skader af hænder og fingre ekstremt nemt at komme til skade. Extensor senerne ligger ganske tæt på huden og har meget lidt væv til at beskytte dem, så enhver traumer på bagsiden af hånden eller fingrene kunne nemt rive extensor senerne. Den mest almindelige skade extensor senerne af hænderne opstå som følge af en klippe eller rive i toppen af hånd eller finger. Jamming din finger kan også forårsage en extensor sene til at splitte fra sin tilknytning til knoglen. Lejlighedsvis, kan gigt i håndleddet forårsage en extensor sene til at briste. I foden bliver det en smule mere vanskeligt at skade extensor senerne. Den mest almindelige type af extensor sene skade i foden er betændelse af extensor senerne.

Mallet Finger

Mallet finger opstår i hånden, når en extensor sene er blevet afbrudt eller adskilt fra knogle nær spidsen af fingeren. Disse skader kan skyldes let, ved et snit til hånd eller finger eller jamming fingeren. Uanset dens årsag er resultatet altid det samme. Når denne extensor sene er skåret, kan ikke blive glattet fingerspids. Når hånden holdes ud lige og alle de andre fingre er udvidet, vil den tilskadekomne finger har en hængende fingerspids. For at korrigere denne skade, vil cut senen sandsynligvis nødt til at blive syet. En skinne vil derefter bæres til fire til otte uger; fiksering er nødvendige for at sikre ordentlig heling af extensor sene.

Boutonniere deformitet

En boutonniere deformitet opstår når extensor sene er skåret eller revet nær en finger midt fælles. Denne skade kan også være forårsaget af skæring eller jamming fingeren. Når denne skade opstår, finger vil hænge på den midterste fælles og spidsen af fingeren vil bøje tilbage op. Masker kan være nødvendige, men fiksering vil altid være nødvendigt. Typisk vil en skinne bæres for fire til otte uger. Hvis skaden ikke er behandlet ordentligt, finger kan bøje endnu videre og kan i sidste ende blive fast i denne position.

Betændelse

Den mest almindelige skade af extensor senerne i fødder opstår, når disse sener bliver betændt, forårsager smerte og hævelse til området. Når extensor senerne er betændt, vil patienten opleve kraftige smerter langs toppen af foden, der vil sandsynligvis blive værre, når du kører, eller når foden er strakt. Patienten vil også have hævelse langs toppen af foden. Der er mange ting, der kan forårsage extensor sener bliver betændt, såsom overforbrug af foden, sko, der er bundet for stramt eller kører på vanskeligt terræn (hills, iskolde eller glatte overflader). Behandling af extensor sene betændelse indebærer hvile og anvende is til toppen af foden. Når smerter og hævelse er faldet, kan fysisk terapi bidrage til at styrke extensor sene muskler og mindske risikoen for fremtidige betændelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com