Årsager til Thyroidism

04/04/2010 by admin

Skjoldbruskkirtlen er en lille kirtel beliggende lige under Adam's æble på halsen. Det er ansvarlig for at justere stofskiftet ved at frigive en passende balance af thyreoideahormoner. Når der sker noget til at forstyrre balancen, resulterer det i enten for meget eller for lidt hormon frigives i kroppen.

Typer af thyroidea betingelser

Hypothyroidisme (hypo) er en utilstrækkelig produktion af skjoldbruskkirtelhormon. Hyperthyreoidisme (hyper) er en overproduktion af skjoldbruskkirtelhormon. Årsager for hver er forskellige, så er symptomerne. Hypothyroidisme kan forårsage træghed, vægtøgning, tør hud og hår, depression, hukommelsestab eller manglende evne til at tåle kulde. Dens modsatte, hyperthyroidisme, kan forårsage udstående øjne, vægttab, en forstørret skjoldbruskkirtel, angst, hurtig puls og manglende evne til at tåle varmen.

Hypothyroidisme--medicinske behandlinger

En struma (forstørret skjoldbruskkirtel), kræft eller andre betingelser kan føre til patientens skjoldbruskkirtlen bliver behandlet med stråling, kirurgi, radioaktivt jod eller medicin. Disse behandlinger enten fjerne skjoldbruskkirtlen, reducere det eller begrænse dets evne til at producere thyreoideahormoner. Det endelige resultat kan være et tilfælde, hvor skjoldbruskkirtlen ikke længere kan producerer nok thyroid hormon.

Hypothyroidisme--Hashimotos sygdom

Den mest almindelige årsag til hypothyroidism er Hashimotos sygdom. I denne tilstand, kroppens immunsystem angriber skjoldbruskkirtlen og beskadiger dens evne til at producere hormonet. Den nøjagtige årsag til Hashimotos sygdom er ikke kendt, om teorier omfatter en genetisk overførsel, bakterier, virus-- eller en kombination af disse faktorer.

Hypothyroidisme--hypofysen

Nogle gange problemer med skjoldbruskkirtlen er ikke placeret i skjoldbruskkirtlen, selv men i hypofysen, ofte i forbindelse med en godartet tumor. Hypofysen er ansvarlige for at producere thyreoidea - stimulerende hormon (TSH), og hvis ikke, så skjoldbruskkirtlen gør ikke sin hormon.

Hypothyroidisme--jodmangel

Jod er kræves for at producere thyreoideahormoner. Fisk og skaldyr, planter fra jord der er jod-rige, og tilsat jod salt er gode kilder. Da jod er længe blevet føjet til bordsalt, er mangel på jod sjældne i avancerede lande. Men ideficiencies forekommer regelmæssigt i nogle dele af verden.

Hyperthroidism--Graves' sygdom

I en tilstand, der kaldes Graves' sygdom, angriber antistoffer fra den enkeltes immunsystemet deres egen skjoldbruskkirtlen, får det til at producere for meget hormon. Denne betingelse forekommer ca otte gange flere kvinder end mænd og er fundet oftest i midaldrende, men sjældent efter 50. Graves' sygdom er ofte arvelig, men årsagerne er ikke kendt. Graves' sygdom er farligt under graviditet, hvis ikke overvåges og behandles på passende måde, og det kan overføres til barnet, der skal behandles.

Hyperthyreoidisme – betændelse

Thyreoiditis er en betændelse i skjoldbruskkirtlen, der får det til at frigive lagret hormoner over hvad er krævede. Det kan være en midlertidig tilstand af et par uger. En anden version af det kan vises hos kvinder efter fødslen, kaldet postpartum thyreoiditis. Dette er også løser normalt sig selv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com