Parasit orme kan overføres fra humant spyt?

12/28/2010 by admin

Parasitter er en fælles lidelse, der påvirker mennesker og dyr. I udviklingslandene, hvor sanitet er fattige og underernæring er udbredt, kan menneskelige parasitter præsentere en alvorlig sundhedsrisiko, især for børn, ældre og immun-undertrykkes, såsom AIDS-syge. Tarmparasitter er også fælles i den udviklede verden og overføres let på forskellige måder. Humant spyt er imidlertid ikke en almindelig form for fremsendelse.

Menneskelige parasitter

Ormen infektioner er almindelige mennesker og er også ofte ses hos børn. Ifølge Skye Weintraub i sin bog "The parasit Menace" er orm infestationer i børn mere let identificerbare da deres maver lavt syreindhold tilbyder en kompatibel sted for væsener at være og kan endda blive udvist gennem opkast. Hos voksne, saltsyre i maven dræber de fleste parasitter og deres æg, men et par kan passere ind i tyndtarmen og vokse ind i voksen æglægning orme.

Transmission fra afføring

Ormen æg er gået ud af kroppen via endetarmen. Mange orme (såsom spolorm) lægge æg i tarmen, som sendes derefter i afføring. Bændelorm segmenter indeholder mange æg, og hele segmenter er også gået ud af vært kroppen i afføring. Børneorm slippe ud af kroppen om natten og lægger æg omkring endetarmsåbningen. Parasit æg inficere en ny vært, når de kommer ind i kroppen gennem munden, enten af forurenet mad, vand eller direkte transmission via dårlig hygiejne (dvs. ikke vaske hænder efter toiletbesøg).

Spytkirtlerne

Parasit æg rejser ikke op i kroppen til at blive frigivet via munden eller spytkirtler, da sidstnævnte er ikke en del af mave-tarmkanalen og har ikke vært tarmparasitter. Den eneste måde parasit æg kan overføres via spyt videregives Hvis æggene ind i munden og blev straks til en anden vært; for eksempel, en hund slikke sine anus og derefter straks slikke sin ejer mund. Mens ikke umuligt, er det ikke sandsynligt, at mennesker vil videregive parasitter på denne måde.

Antistoffer i spyt

En læge kan teste kropslige sekreter, herunder spyt til forekomst af parasitter i kroppen. Det er muligt for at teste spyt for antistoffer som følge af tarm parasit angreb, og undersøgelser udføres i St. Lucia og Tanzania har vist, at dette kan være en effektiv strategi til at overvåge orm infektioner blandt børn. Dog er parasit æg fundet i fecal prøver og ikke spyt. Parasit antistoffer i spyt er ikke smittekilder.

Mellemliggende værter

Nogle parasit værter, herunder af tsetsefluen og andre blodsugende parasitter såsom flåter, kan overføre sekundære parasitinfektioner, når deres spyt blander med en værtens blod ved at blive bidt, selvom disse ville være blod og væv parasitter snarere end tarmparasitter. Lopper kan være en mellemliggende vært for bændelorm, men igen, disse kun inficere en ny vært når loppen er indtaget, for eksempel af en cat grooming sig selv med sin tungen. Tarmparasitter overføres ikke via spyt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com