Tegn og symptomer på okulær lymfom

04/13/2010 by admin

Tegn og symptomer på okulær lymfom

Okulær lymfom er en type af non-Hodgkins lymfom, som angriber centralnervesystemet. Non-Hodgkins lymfom adskiller sig fra Hodgkins lymfom, fordi en visse unormale celle kaldet Reed-Sternberg celler ikke er til stede. Denne sondring er vigtig på grund af de forskellige behandlingsmetoder for hver.

Oversigt

Okulær lymfom eller intraokulært lymfom, begynder i øjet og er typisk dominerende hos mænd over 50 år, der har lidt traumatisk eller større operationer, har AIDS-virus, eller andre handicap til deres immunforsvar. Lymfomer kan opstå overalt på kroppen, der indeholder lymfatiske væv, og selvom lymfom i øjet er en sjælden form, det sker. Det er også kendt som primære intraokulært lymfom og er blevet kaldt en "maskerade syndrom", fordi det ofte efterligner symptomerne på en tilstand kaldet "uveitis."

Tegn og symptomer

Som nævnt, ofte gange okulær lymfom patienter vise de samme symptomer som dem med en betingelse kaldes uveitis. Uveitis er simpelthen betændelse i uvea, som er en del af øjet. Da okulær lymfom opstår i øjet, omfatter almindelige tegn og symptomer sløret syn, lysfølsomhed, ser "flydere", og problemer med at se. Mindre almindelige tegn er smerter og udvidelse af blodkarrene omkring øjet. Selvom okulær lymfom begynder som regel med det ene øje, kan det sprede sig til andre øjet efter flere måneder. Intraokulært lymfom spreder sig normalt til hjernen, så hvis du begynder at mærke disse symptomer, se din læge straks.

Behandling

Da okulær lymfom er en form for kræft, der traditionelle kræft behandlingsmetoder anvendes til at bekæmpe denne betingelse. De fleste af tid, da okulær lymfom angriber centralnervesystemet, vil en patient modtage behandling for både øjet og hjernen. Behandlinger omfatter stråling og kemoterapi og mere aggressiv regimer vil kræve begge. Radioimmunotherapy medicin har også vist lovende resultater for mange typer af non-Hodgkins lymfomer. Hvis denne betingelse ikke forbedres med disse behandlinger, tale med din onkolog om mere avancerede behandlinger, der kan være tilgængelig gennem alternative metoder, som deltager i kliniske forsøg. Kirurgi er normalt ikke en mulighed på grund af sandsynligheden for, at kræften har allerede spredt ud over øjet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com