Astma forebyggelse Tips

12/31/2010 by admin

Astma er en respiratorisk sygdom, der er ofte klassificeret som en form for allergi. Symptomerne på astma omfatter trykken for brystet, hvæsen, hoste og en åndenød. Ifølge National Institutes of Health, ikke kan astma undgås. Dens symptomer kan dog forebygges og behandles gennem en kombination af medicin og undgåelse af triggers.

Undgå udløser

Symptomerne på astma varierer afhængigt af individet, som gør dens udløsere. Du kan muligvis ikke undgå udløser helt, men du kan begrænse din eksponering. De mest almindelige udløser er allergener såsom støvmider, skimmel, pollen, kakerlakker og dyrehår. Hold dit hjem som støv og skimmel gratis som muligt (du måske ønsker at bære en maske, når rengøring eller har en anden gøre det). Forblive indendørs når pollen er høje.

Cigaretrøg, luftforurening og kemikalier er andre almindelige udløser af astma-symptomer. Ikke kun bør du ikke ryge, men du bør også undgå passiv rygning. Ophold indendørs hvis luftkvalitetsniveau er fattige. Undgå kemikalier, såsom rengøringsmidler og hårspray, på arbejdspladsen og i hjemmet.

Motion kan udløse astmasymptomer hos nogle personer. Løsningen er ikke at undgå motion helt (medmindre instrueret af en læge), men snarere at justere type af træning og tage intensiteten ned et hak. Bruge en forebyggende inhalator (Se afsnit 2) før motion.

Langsigtet medicin

Hvis undgå udløser ikke virker eller er ikke praktisk, konsultere din læge om receptpligtig medicin. For at være effektive, skal langsigtede medicin tages dagligt som anbefalet af din læge. De er designet til at forhindre symptomerne på astma ved at reducere betændelse i luftvejene.

Brat standser dem kunne føre til værre symptomer. Eksempler på langfristede medicin er inhalerede kortikosteroider, inhaleret langtidsvirkende beta-2 agonister, leukotriene modifikatorer (piller), theophyllin (piller) og nedocromil (inhalator).

Læger kan anbefale et batteri af skud, hvis allergi er mistænkt for at forårsage astma. De gives på en ugentlig basis, med den dosis gradvist øges. Behandling kan kræve måneder før du bliver tolerante over for trigger stof.

Quick-Relief medicin

Hurtig smertelindring medicin er designet til at reducere symptomerne på astma, men de forhindre ikke dem i at udvikle. Den mest populære type af quick-relief medicin er beta-2agonist og albuterol inhalatorer. Nogle atleter bruger deres albuterol inhaler før en anstrengende workout, ud over deres langsigtede medicin.

Selvom quick-relief medicin lindre astmasymptomer, bør de ikke anvendes i stedet for langsigtet medicin, da de ikke reducere betændelse i luftvejene.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com