Virkninger af rygning på vejrtrækning

03/21/2010 by admin

Rygning påvirker mange forskellige systemer i kroppen. Antallet af kemikalier og gasser fremstillet af indånder tobaksrøg kan påvirke blod elementer, neurotransmittere og celle generation. Måske er en af de mest almindeligt studerede virkningerne af rygning som det vedrører kropsfunktioner virkningerne af rygning på vejrtrækning. Dette er sandsynligvis en mere forståelig bivirkning af rygning, da det fokuserer på en umiddelbart indlysende funktion, der er involveret i handlingen af rygning.

Respiratorisk elementer ramt af ryge

Ifølge Center for unge kvinders sundhed på children's Hospital Boston modtage lungerne indledende hovedbyrden af inhaleret røg. Luftsække i lungerne, der er ansvarlig for at overføre iltoptagelse til blodet, kendt som alveolerne, er alvorligt berørt af røgen. De kan endda blive permanent beskadiget af ekstreme eller langvarig rygning, bliver afskåret fra oparbejde ilt. Cilier i lungerne, som er små, hår-lignende elementer, der fungerer som filtre af fejer forurenende stoffer ud af lungerne, blive deaktiveret ved ophobning af tjære og andre elementer af røg.

Kortsigtede bivirkninger

Ifølge American Cancer Society, vil funktionen svækkede i lungerne forårsager åndenød i første omgang. Dette resulterer i et fald i forsyningen af ilt, som er et vitalt element i alle funktioner i kroppen. Dette fald vil forårsage kroppen til at øge sine bestræbelser på at opnå og behandle ilt. Resultatet er ofte en stigning i blodtrykket, da hjertet forsøger at øge tilgængeligheden af ilt til de forskellige systemer i kroppen, hvilket kan også resultere i hyperventilation og obstruktion af lungerne blodgennemstrømning.

Langsigtede virkninger

Regelmæssig rygning, selv inden for et par år, kan præsentere udbrud af mere alvorlige vejrtrækningsproblemer. Ifølge American Cancer Society er emfysem, som er en gradvis nedbrydning af alveolerne, ofte et resultat af rygning. Denne sygdom reducerer lungerne evne til at tage i ilt. Kronisk bronkitis kan også være et resultat af langvarig rygning. Kontinuerlig indånding af tobaksrøg irriterer slimhinden i lungerne, der producerer Slim som en beskyttende foranstaltning. Slim bliver en hindring i lungerne, forårsager yderligere svækkede vejrtrækning funktioner.

Lungekræft

Ifølge Melissa Conrad Stöppler, MD, der er en amerikanske bord-certificeret anatomiske patolog, er hyppigheden af lungekræft skyldes rygning anses for at være så meget som 90 procent. Der er en anslået 4.000 kemiske forbindelser tilknyttet tobaksrøg, hvoraf mange har vist sig at være kræftfremkaldende i naturen. Af disse er de to kemiske forbindelser, der ses som den mest kræftfremkaldende nitrosaminer og polycykliske aromatiske kulbrinter. Den fortsatte brug af tobaksrøg øger den skade, som disse kræftfremkaldende stoffer gør at cellestruktur, øger risikoen for lungekræft.

Passiv rygning virkninger på vejrtrækning

Passiv røg, ellers kendt som passiv rygning, har også vist sig at være skadelig på vejrtrækning. Passiv røg indånding kan forårsage mange af de samme bivirkninger, der er fundet hos rygere, som ramte lungekapacitet og hoste. Langvarig eksponering for passiv rygning er også menes at øge risikoen for lungekræft blandt ikke-rygere. Derudover er dem, der har astma betydeligt påvirket af virkningerne af indånder passiv røg.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com