Hvad kan forårsage pludselige personlighedsændringer?

12/09/2010 by admin

Pludselig personlighedsændringer kan være foruroligende og endda skræmmende til folk, der er vidner til ændringen, og at den person, der har gennemgået personlighed forandring samt. I næsten alle tilfælde er der nogle udenfor faktor involveret. Disse faktorer kan være sundheds-relaterede eller på grund af medicin eller andre stoffer personen kan bruge. Under alle omstændigheder er pludselig personlighed ændring en indikator, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Symptomer på pludselige personlighed ændringer

Pludselig personlighedsændringer er ledsaget af et antal relaterede symptomer. Disse symptomer omfatter forvirring, vrangforestillinger tro selv når præsenteret med modstridende beviser, voldelig adfærd (med ingen tidligere historie), tilbagetrækning fra familie og venner, paranoid overbevisninger eller adfærd og generelle handler ud, herunder radikale ændringer i livsstil.

Medicinske årsager

Pludselig personlighed ændring kan være et symptom på en medicinsk lidelse, såsom et slagtilfælde, de tidlige stadier af Alzheimers sygdom, AIDS eller andre sygdomme. Det er vigtigt at udelukke medicinske årsager så hurtigt som muligt. I tilfælde af et slagtilfælde, kan tidlig behandling betyde forskellen mellem næsten fuld helbredelse og alvorlig svækkelse. For andre lidelser, såsom Alzheimers sygdom og AIDS, kan tidlig behandling bremse udviklingen af sygdommen.

Medicin bivirkninger

Al medicin har risiko for bivirkninger, med nogle bivirkninger bliver alvorlig. Hvis en person har været ordineret med steroider, kunne han være underlagt vilde humørsvingninger, undertiden kendt som "roid rage." Andre medikamenter kan forårsage bivirkninger, som kan manifestere sig som pludselige personlighed ændringer. Igen, det er klogt at søge lægehjælp så hurtigt som muligt.

Stofmisbrug

I nogle tilfælde er pludselige personlighed ændring et resultat af stofmisbrug. Alkoholmisbrug og alkoholisme kan forårsage både akutte og kroniske bivirkninger, herunder personlighed ændring. Andre lægemidler kan også forårsage alvorlige bivirkninger, når misbrugt, hvoraf nogle kan være permanent. I mangel af medicinske årsager, skal stofmisbrug betragtes alvorligt som en mulig årsag til pludselige personlighed ændring.

Andre årsager

Andre årsager til pludselig personlighed ændring kan være en reaktion på en særlig traumatisk hændelse, der kan føre til svær depression. En hjerne tumor eller hoved skade kan også forårsage pludselige personlighed ændring. Enhver skade i hovedet bør tages alvorligt, fordi skader ikke kan være tydeligt på overfladen. Det er også muligt, at omfanget af den skade i hovedet ikke kan være tydeligt uden undersøgelse, indtil skaden er blevet svær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com