Hvordan virker en målte dosis inhalator?

03/23/2012 by admin

Dele af en målte dosis inhalator

En målte dosis inhalator (MDI) er en lille håndholdt enhed bestående af plast ærmet, kaldet aktuatoren, som har et talerør; en beholder, der indeholder din ordineret medicin i flydende form, og et talerør cover, der holder dit talerør ren. Din MDI er en meget praktisk måde at tage din ordineret medicin, fordi det er transportabel og medicinen er praktisk, når det er tid til at bruge det, eller når du oplever et astmaanfald. Du kan holde det i din taske, dokumentmappe eller lomme.

Hvordan en MDI virker

Når du trykker ned på beholderen, skubber aktuatoren en lille knap på enden af beholderen. Dette frigiver en specifik, målte dosis af din medicin i mundstykket af din inhalator. Da medicinen leveres i mundstykket og din mund, du samtidigt (langsomt og støt) inhalere en komplet ånde i, så den medicin, som nu er i form af aerosoler, vil blive taget ned i lungerne så dybt som muligt. Hold vejret for 10 sekunder til at tillade medicin at bilægge ned i lungerne. Hvis du har brug for en anden puff, tage en gentagen indgift. Hvis du har problemer med at koordinere leveringen af medicin med indånde det korrekt, kan din læge ordinere en spacer, som vil tillade dig at modtage så meget af medicinen, som du har brug for at afslutte et astmaanfald eller forhindre en.

Hvad medicin kommer i en MDI

Din læge vil ordinere Albuterol, som falder ind under disse navne: Proventil, Ventolin og Albuterol. Den føderale regering har forbudt brugen af chlorfluorcarboner (CFC) i dosisinhalatorer på grund af den skade de gør at ozonlaget. Den nye drivmiddel i dosisinhalatorer kaldes hydrofluoroalkane (HFA). Du har brug for mindre kraft ved hjælp af den nye MDI, end du gjorde ved hjælp af en MDI med gamle CFC drivmiddel. Medicinen smager ikke så slemt, din canister er mindre og bivirkninger af din medicin er ens. Langtidsvirkende bronkodilatatorer, der indeholder en kombination af albuterol og et kortikosteroid, leveres også i MDI-formularen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com