Sådan Vurder helvedesild

04/12/2012 by admin

Sådan Vurder helvedesild

Helvedesild er en type af hududslæt forårsaget af varicella - zoster virus, den samme virus, der forårsager skoldkopper. Varicella-zoster er en af herpes virus men er ikke den type, der forårsager forkølelsessår eller genital herpes. Helvedesild virus kan lægge hvilende i kroppen af enhver, der har haft skoldkopper. Under visse omstændigheder kan virussen igen senere i livet, forårsager helvedesild. Hovedparten af mennesker, der udvikler helvedesild er over 60 år. Helvedesild er bedømt i sværhedsgrad eller i faser.

Instruktioner

• Lede efter usædvanlige områder af huden ubehag. Helvedesild læsioner vises normalt inden for 48-72 timer. I den forebyggende fase eller før udbrud fase patienter har symptomer på træthed, hovedpine, og i nogle tilfælde feber.

• Undersøge smertefulde områder for læsioner, der vises og udvikle hurtigt ind i blærer eller væskefyldte. I fasen udbruds læsioner tendens til at vises over tre til fem dage, og i nogle tilfælde begynde at udvikle sig til bullae--tæt fyldt blærer. Almindeligt vises blærer eller læsioner på bryst, mave, ansigt eller ryg.

• Kig efter brud af vesikler, hvor de bryde ud og sive væske. Læsioner vil ofte ulcerate og derefter endelig skurv og blive meget tørre og sprøde.

• Passe på ikke for at inficere læsioner. Holde alle læsioner som ren og tør som muligt. Patienterne vil også opleve en masse smerte eller neuritis udbruds fase.

• Hold øje med læsioner til at begynde at løse og gå væk i omkring to uger. Nogle læsioner kan ikke helbrede i en hel måned, og nogle patienter kan udvikle en kronisk neurologisk smerte tilstand fra helvedesild.

• Hold væk fra andre mennesker, indtil alle læsioner er helet. Helvedesild er smitsom til nogen, der ikke har haft skoldkopper eller infektion med varicella virus. Gravide kvinder er særligt modtagelige.

• Kig efter tegn på den sidste fase af helvedesild, som er kroniske nervesmerter. Efter helvedesild, kan mange mennesker har vedvarende smerter eller ubehag, der er intermitterende. Smerter, der varer over 30 dage efter et udbrud af helvedesild, eller efter alle læsionerne er helet kan blive diagnosticeret som kronisk neuralgi. Fleste mennesker med kronisk neuralgi har en brændende smerte eller elektrisk stød type smerter. Smerten kan være ganske alvorlige og invaliderende. Smerten kan være lang sigt for måneder eller endda år.

Tips & advarsler

  • Se din læge straks, hvis du tror du kan have helvedesild.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com