Galdeblæren fjernelse komplikationer

03/09/2012 by admin

Galdeblære fjernelse kirurgi, også kendt som kolecystektomi og laparoskopisk kolecystektomi, der bruges til at fjerne galdeblæren, når det har Afslut funktion, eller i tilfælde af at du har galdesten. Under en laparoskopisk procedure, er fire små indsnit lavet på din mave til at få adgang til galdeblæren til nem fjernelse. Du kan opleve komplikationer efter en laparoskopisk kolecystektomi, selv om de er sjældne.

Hvad proceduren indebærer

Tre ud af fire af de snit er placeret til højre lige under din brystkassen. Den fjerde indsnit er skabt lige under navlen. Hvert snit er typisk mindre end en tomme lang. Kirurgen vil fylde din bughulen med kuldioxid for at få bedre visuel adgang til din galdeblæren. Et teleskop kamera placeres derefter gennem en af indsnit, således at lægen kan fjerne din galdeblæren ved hjælp af en skærm som en visning guide.

Mulige komplikationer efter galdeblære fjernelse

Da lægen skal placere hule post instrumenter i din bughulen, der er kan en sjælden chance for, at en af disse stillinger skade områder som blodkar og usete tarm, som vil kræve yderligere reparation. Skade at galdegang kan forårsage galde at lække fra et vilkårligt antal steder. Skader på galdegang er det mest almindelige problem efter galdeblære fjernelse, selv om forekomsten er stadig sjældne (0,6 til 2,2 procent).

Flere komplikationer

En betydelig del af blødning efter operationen er sjældne, men kan stadig ske. Der er også den lille chance for, at du kan udvikle en infektion, hvor de fire små indsnit er foretaget. Antibiotika er givet under operationen at reducere denne risiko. Dr. Fenton-Lee står at "i ca. 5% af alle tilfælde, kolecystektomi kan ikke udføres laparoscopically." Den væsentligste årsag til dette er tilstedeværelsen af arvæv fra tidligere operationer.

Forståelse åben kolecystektomi

En åben kolecystektomi foretages ved hjælp af en meget større snit end en laparoskopisk kolecystektomi. Indsnittet er typisk omkring 10cm bred og ligger til højre under brystkassen i en vandret linje. Galdeblæren er fjernet, sammen med enhver sten, ligesom en laparosocopic procedure. Når en åben kolecystektomi gøres vil patienten opleve en længere restitutionstid.

Efter operationen forventninger

En person, der lige har haft deres galdeblære fjernet bør forvente at opleve nogle diarré. Dette er at der er ikke længere en galdeblæren til at hjælpe med at nedbryde fødevarer. Din krop vil have til at tilpasse sig denne ændring. Når kroppen er justeret vil du bemærke en ændring i din afføring. Skal du opleve nogen betydelige smerter eller feber efter operationen skal du kontakte din læge straks.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com