Patogenesen af urinvejsinfektioner

04/11/2011 by admin

Millioner af mennesker lider hvert år med urinvejsinfektioner, eller urinvejsinfektioner. Over 8 million lægebesøg årligt er for urinvejsinfektioner, hvoraf de fleste er kvinder. De nationale nyre og urologiske sygdomme Information Clearinghouse (NKUDIC) skøn at én kvinde ud af fem vil have en UTI i sin levetid. Af denne gruppe, vil 20% har tilbagevendende urinvejsinfektioner.

Årsager

Normal urin er sterilt, består af krop affald, salte og væske. En UTI begynder, når bakterier ind åbningen af urinrøret, der løber fra blæren til uden for kroppen. De fleste urinvejsinfektioner er forårsaget af Escherichia coli, en bakterie fælles til tyktarmen. Disse bakterier rejse vej op i urinrøret til blæren, fungerer deres måde at urinlederne og i sidste ende, nyrerne, hvis venstre umarkeret.

Typer af infektion

Alvorlige nyreskader, og sjældent død, kan opstå, hvis urinvejsinfektion er overladt ubehandlet. Når urinrøret er inficeret, er dette kendt som urethritis. En blæreinfektion er blærebetændelse, med nyre-infektion, eller pyelonefritis, at være den mest alvorlige.

Symptomer

Ofte det første tegn på en UTI afbrænding på vandladning. Urinen kan være uklar eller blod-farvet. Trang til at tisse kan forekomme hyppigt, undertiden fornemmelsen af at behøve at void er til stede, men personen, der ikke kan passere deres urin.

Andre symptomer omfatter let feber, smerter i ryggen, svaghed og manglende energi. Da tidlige tegn kan efterligne mange andre sygdomme, kan UTI er kommet ind i blæren ved den tid, det er fanget.

Risikofaktorer

Urinvejsinfektioner er almindelige i mennesker med urinkatetre. Hospitaler spore infektion sats af kateter-induceret urinvejsinfektioner hos alle patienter. Fjerne urinvejsinfektioner forårsaget af katetre er en af patientsikkerhed målene for den fælles Kommissionen Hospital akkreditering. Katetre bør fjernes hurtigst muligt.

Andre grupper i risiko er dem med abnormaliteter i urinvejene, diabetes, og med immun-undertrykke sygdomme.

Behandling og forebyggelse

Urinvejsinfektioner behandles med antibiotika effektiv på de særlige bakterier, der forårsager dem. Der findes flere stoffer og behandlingen kan kræve en til to uger. Det er vigtigt at tage alle antibiotika nøjagtigt som foreskrevet, at udfylde det fulde kursus for behandlingen uanset hvor god du føler.

Urinvejsinfektioner kan forebygges ved at drikke masser af vand, tager brusebad i stedet for badekar bade og tømme efter samleje. Tør fra front til tilbage for at undgå at overføre anal bakterier til urinrøret. Ikke modstå trangen til at holde tilbage urin. Endelig, feminin hygiejne sprays og douches bør undgås.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com