Folat behandling for neuropati

03/04/2011 by admin

Folinsyre, et B-vitamin, er en afgørende forbindelse til støtte for korrekt funktion af både det centrale nervesystem og det perifere nervesystem. Folatmangel er kædet sammen med en række sygdomme og betingelser med hensyn til hjernen, nerver og rygmarv. Mennesker der er mangelfuld i folat er mere tilbøjelige til at lide af slagtilfælde, depression og demens, og kvinder med folat mangler er i høj risiko for at føde børn med neuralrørsdefekter som rygmarvsbrok.Det bør komme som nogen overraskelse, derefter, at ernæringseksperter og læger nu undersøger sammenhængen mellem folatmangel og neuropati. Neuropati beskriver en række betingelser i det perifere nervesystem, forårsager både motoriske og sensoriske symptomer. Smerter og fysiske svaghed forårsaget af neuropati kan dybt invaliderende. Folat kosttilskud kan bidrage til at fjerne en potentiel bagvedliggende årsag til betingelsen.

B-vitaminer og neuropati

Det har været veldokumenteret, at mange ernæringsmæssige mangler--især mangler i B-vitaminer som folat--kan forårsage neuropati. Mennesker lider af neuropati er ofte mangelfuld i thiamin (B1), niacin (B3), pyridoxin (B6) og cyanocobalamin (B12). Fordi B-vitaminer er så kritisk for funktionen af nervesystemet, er det ingen overraskelse, at dårlig ernæring kan forårsage eller forværre neuropati.Vitaminmangel kan være forårsaget af mange forskellige faktorer, og mennesker lider af neuropati bør testes for potentielle underliggende sygdomme. Mens en dårlig kost er den mest almindelige årsag til B-vitaminmangel, kan de også være forårsaget af malabsorption af alkoholisme, inflammatorisk tarmsygdom, fedmeoperation eller andre betingelser.

Afhjælpe mangler

Nogen lider af ernæringsrelaterede neuropati kan drage fordel af store doser af B-vitaminer. Disse kan gives ved injektion, da kroppen ofte har svært ved at absorbere B-vitaminer gennem fordøjelsessystemet. Dette gælder især for mennesker der lider af malabsorption-relaterede sygdomme og tilstande.Symptomer af folatmangel er næsten identiske til symptomer på mangler i vitamin B-12, er det bedst at have en "cocktail" af de to vitaminer til at løse både potentielle problemer. Dette vil også tage fat på muligheden for, at neuropati er forårsaget af comorbide mangel i begge vigtige næringsstoffer, og det vil give bedre absorption og brug af hvert vitamin.

Andre kilder

Folat injektioner er ikke den eneste metode til at øge mængden af folat i blodet hos patienter med neuropati. Hvis årsagen til folatmangel er kosten, kan flere af denne kritiske vitamin fås gennem spise store mængder af bladgrøntsager grønne grøntsager som spinat, grønkål, collards og majroe greens. Men det ikke vil afhjælpe mangler forårsaget af malabsorption, kan det bekæmpe neuropati, forårsaget af dårlig kost.Derudover er over-the-counter kosttilskud indeholdende respektabel doser af folinsyre. På grund af den vigtige rolle at folat spiller i graviditet, time-release Prænatal vitaminer indeholder store doser af folat og andre B-vitaminer sublinguale folat tabletter kan være bedre alternativer til folk, der har problemer med at sluge piller, eller kræver det ekstra absorption, der tilbydes af denne metode.

Potentielle risici

Heldigvis for mennesker, der er interesseret i at bruge folat for at behandle neuropati, er der nogle kendte bivirkninger ved at tage meget store doser af folat. Fordi det er et vandopløseligt vitamin, kan den ikke koncentrere sig i kroppen i giftige mængder. Folat har imidlertid potentiale til at maske symptomer på cyanocobalamin (B12) mangel, som er ofte komorbide betingelse, især hos mennesker med neuropati og malabsorption lidelser.B12-mangel kan forårsage neuropati eller forværre det, hvis den ikke behandles. Af denne grund indebærer ernærings-baseret behandling for neuropati generelt tilskud med både B12 og folat. Dette vil forhindre maskering af enten mangel, og kan også sikre, at passende niveauer af både næringsstoffer er opnået.

Begrænsninger

Der er ikke noget vidundermiddel for neuropati. Mens folat behandling viser nogle løfte sikkert løse nogle tilfælde af neuropati og andre neurologiske lidelser, er det ikke garanteret at eliminere eller forbedre symptomer på sygdommen. Afhængigt af den underliggende årsag til neuropati, patientens individuelle biologi og arten af behandling, folat muligvis ikke fuldt ud effektiv.Folat behandling for neuropati er stadig relativt sjældne, og det kan ikke nødvendigvis behandle neuropati, forårsaget af noget andet end folatmangel. Men da folat kan bidrage til at styrke og støtte det perifere nervesystem, og da behandling protokol er forbundet med meget få risici, de fleste patienter mener folat behandling at være umagen værd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com