Fødevarer, der styrker hjernen

04/01/2010 by admin

Ordet gåder og tankespil er ikke de eneste måder at holde hjernen skarp. Hjernen har brug for brændstof ligesom muskler og organer, som kan gives af visse fødevarer. Nogle fødevarer spiller en afgørende rolle for at sikre din hjerne er sund og aktiv.

Hvordan fødevarer kan hjælpe hjernen magt

Hjernen er fuld af celler og nervebaner, der kræver et sundt kredsløb system. "Brain Power kogebog" forklarer hvilke næringsstoffer støtte hjerneaktivitet. Nogle næringsstoffer, som omega fedtsyrer, er specielt designet til at holde disse celler fungerer på deres bedste, mens også gør at de kan reproducere efter behov. Hjernen væv også nødt til at være holdt stærkt, hvilket er muligt med en tilstrækkelig indtagelse af disse essentielle fedtsyrer. Andre næringsstoffer, som antioxidanter, beskytte disse hjerneceller fra toksiner, der kan ophobes med tiden. Protein hjælper hjernen sender oplysninger til resten af kroppen.

Bedste fødevarer til styrkelse af hjernen

Omega fedtsyrer vinder i popularitet som litteratur udsætter deres betydning i støtte til hjernen. Bogen "Superfoods Rx" forklarer, at stigningen af mange sygdomme som hjerteanfald og slagtilfælde kunne tilskrives en mangel på denne fedtsyre. Fødevarer rige på omega fedtsyrer omfatter nødder, skaldyr, soja og hørfrø. Fødevarer med højt antioxidanter er frugt og grøntsager: jo mørkere farve, jo højere frugt er i antioxidanter. Derfor, mørk-farvede frugter som kirsebær, blommer, rosiner, vindruer, og blåbær er alle højt på antioxidanter. For fødevarer med højt proteinindhold, henvende sig til kød og skaldyr midtergangen. Vegetarer kan spiser æg og drikker mælk, mens veganere kan spise sojaprodukter som tofu for nok protein.

Fødevarer for at undgå

Nogle fødevarer har en skadelig virkning på hjernen. Nogle fødevarer indeholder fedtstoffer, der er ændret, hvorved muterer form af cellemembraner. Transfedtsyrer, fundet delvist hydrogenerede olier, har en kemisk sammensætning, der kan skade hjerneceller ved at gøre dem stive og ude af stand til at fungere normalt. Franklin Institute offentliggjorde en artikel, hvori det hedder, at forskerne fandt en sammenhæng mellem dårlig cellulære vækst og transfedtsyrer. Den samme cellulære skader kan opstå når fedtstoffer er kogt, da mange fedtstoffer er ekstremt varme-følsomme. Holde sig væk fra fødevarer, som har nogen delvist hydrogenerede olier i ingredienslisten, samt stegt mad.

Tips til at vælge den bedste mad

Selv om nogle fødevarer indeholder gavnlige fedtsyrer, Sørg for at afveje deres andre ernæringsmæssige værdier som fedt og kolesterol. For eksempel rødt kød kan indeholde protein til en sund hjerne, men dens høj mængde af fedt, kalorier og kolesterol kunne gøre det et dårligt valg i stedet for andre bedre valg som hørfrø. På samme måde vælge fisk med lav kviksølv niveauer som rejer og laks i stedet for sværdfisk.

Overvejelser

Kost er blot ét aspekt af at holde hjernen sundt. Øvelse er bevist for at forbedre hjernefunktioner så godt. Holde hjernen aktiv ved at engagere sig i mentalt stimulerende udfordringer som skak og andre gåder. (Se linket AARP under ressourcer til andre måder at holde hjernen sundt).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com