Hvordan til at beskrive flytning af GI-tarmkanalen

05/22/2011 by admin

Hvordan til at beskrive flytning af GI-tarmkanalen

Den menneskelige fordøjelsessystem, også benævnt GI (mave) tarmkanalen, er ansvarlig for metaboliseringen af mad til brug af kroppen. MAVE-tarmkanalen består af munden, mave, spiserøret, tarme, endetarmen, leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren. Det kan ses som et langt rør. Mad er brudt ned i kulhydrater, lipider og proteiner, næringsstoffer kroppen brug for næring og energi. Når mad er brudt ned det kan blive absorberet, primært af tyndtarmen.

Instruktioner

• Definere og beskrive peristaltik. Peristaltik er mekanismen som mad og væske er selvkørende og flyttet langs mave-tarmkanalen. Lag af muskel foring på indersiden af væggene i fordøjelsessystemet kontrakter og presser, skaber en rislende effekt. Denne bevægelse sker ufrivilligt, uden bevidst indsats. Processen med fordøjelse er fremskyndet ved hjælp af enzymer.

• Beskrive den første del af fordøjelsen. Fordøjelsen begynder i munden med tygge mad. Et enzym, der udskilles i spyt begynder processen med metaboliske komplekse kulhydrater og stivelse. Mad bolus er slugt og flyttet langs spiserøret, et langt rør, der forbinder hals og mave. Bevægelighed for fødevarer bolus i maven er derefter kontrolleres af en lukkemuskel, som åbner og lukker. Det åbner som mad tilgange. Sphincter kaldes lavere esophageal sphincter.

• Beskrive bevægelse i maven og tyndtarmen. Maven blander mad og væske, tilføje mere fordøjelsesenzymer. Maven er faktisk en muskel, giver mulighed for handlingen churning af maden at omdanne det til et flydende stof kaldet chyme. Chyme er tømt ind i tyndtarmen via pylorus sphincter. Den pylorus sphincter er en anden ringlignende muskel kontrollere flytningen af chyme ind i tyndtarmen. Tyndtarmens primære ansvar er absorptionen af næringsstoffer i blodbanen.

• Beskrive hvordan affald er elimineret. Hvad der er tilbage efter næringsstoffer er blevet absorberet af tyndtarmen er affald. Affaldet består af mad materiale ikke fordøjelig af kroppen, ligesom fiber. Det er flyttet langs tyktarmen via peristaltik, dannet i afføring og fordrevet ud af kroppen.

Tips & advarsler

  • Hjerne-gut akse er også vigtig. Merck Manual rapporterer, at der er en forbindelse mellem hjernen og fordøjelsessystemet. "Psykologiske faktorer stor indflydelse sammentrækninger i tarmen, sekretion af enzymer og andre faktorer." Lidelser, der har været forbundet med hjerne-gut akse omfatter kronisk tyktarmskatar og colitis ulcerosa.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com