Tegn & symptomer på angst i sport

04/23/2011 by admin

Tegn & symptomer på angst i sport

Sports præstationsangst er en tilstand, hvor en atlet erfaringer panik når det er tid til at udføre i det offentlige. Det er en form for social angst, der kan påvirke den måde, en atlet reagerer på stress konkurrence og udfører derefter derfor under hans evne. Mens en vis mængde af angst kan drive en atlet at klare sig bedre, kan et overskud af angst være invaliderende. Sports psykologi studier og forskning identificere tegn og symptomer på sports præstationsangst og udvikle metoder for atleter til at behandle betingelsen i positive måder.

Fysiske symptomer

Når angst forekommer en atlet, reagerer kroppen med en "Kæmp eller flygt" reaktion, der fører til synlige fysiske symptomer. Symptomer omfatter overdreven sveden og tisser, kvalme, ansigts tics, søvnløshed, rastløshed og muskelsmerter som følge af spænding, ifølge Peak Performance Online. Svimmelhed, hurtig hjertebanken, træthed og seksuelle problemer er også almindelige fysiske symptomer. Andre mindre hyppige fysiske reaktioner på sports præstationsangst omfatter åndenød eller tung vejrtrækning, tør mund og sløret syn.

Psykiske symptomer

En høj grad af sports præstationsangst kan påvirke den mentale tilstand af en atlet, nok til, at han ikke kan træffe beslutninger, han normalt ville i en mindre stresset tilstand. Atlet kan være ude af stand til at koncentrere sig om opgaver og føle sig forvirret eller flyvsk, ifølge hjemmesiden MedlinePlus. Andre psykiske symptomer på angst omfatter negativ tænkning, domfældelse af fiasko, ubeslutsomhed, ulykke eller manglende evne til at følge anvisningerne. Hvis venstre ubehandlet, kan disse mentale symptomer føre til depression.

Adfærdsmæssige symptomer

Sports performance angst resultater i symptomatisk adfærd i atleter, herunder rastløshed, at undgå spil eller praksis, hengive sig til phantom sygdomme, bidende negle eller trykke fingre, undgå kontakt og mangel bevidst på forsøg. Ifølge Peak Performance Online kan sports præstationsangst føre til usunde adfærd såsom alkohol og stofmisbrug eller overspisning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com