Om achillessenen

04/21/2011 by admin

Om achillessenen

Achillessenen er muligvis den mest kendte af alle obskure kropsdele, takket være en visse græske kriger, der måske eller måske ikke have eksisteret på alle. Dens funktion er nødvendig for et normalt liv, og en skade til at det kan være ødelæggende. Der er en grund til achillessenen er den stærkeste sene i kroppen!

Funktion

Achillessenen tjener til at vedhæfte flere muskler i den nederste del af benet (især lægmuskler) til hælen knogle i foden. Put blot, holder achillessenen en person på hans eller hendes fødder; uden det, ville stående og helt sikkert flytte fremad eller bagud til fods for enhver afstand være helt umuligt.

Historie

For hvad er dybest set blot en muskel forlængelse, har achillessenen sikkert modtaget mere end sin rimelige andel af søgelyset gennem århundreder. Det var naturligvis achillessenen (eller mere korrekt, hele hælen), bragte den store græske kriger Achilles til hans undergang--som den eneste del af ham, som var sårbart. I 1600-tallet begyndte forskere refererer til senen som "Achillessenen," efter historien om helten i Troja. Dette er stadig den korrekte medicinske betegnelse for senen.

Funktioner

Achillessenen er en udvidelse af tre muskler--plantaris muskler, gastrocnemius muskler (eller lægmusklen), og soleus musklen. Det er den stærkeste sene i hele kroppen. Det er også kroppens tykkeste senen.

Størrelse

Achillessenen selv, på en menneskelig voksen, er omkring 5 inches i længden. Senen begynder omkring midten af kalven, så strækker sig ned til hælen af mund. Det begynder bredt, så indsnævrer det nærmer hælen.

Advarsel

En skade til achillessenen, er enten fra en enkelt stamme mens deltager i sport eller en mere alvorlig seneruptur skyldes for eksempel, en kniv, sår, alvorligt. Det vil normalt gøre offeret immobile, praktisk talt. Derudover kan en alvorlig senen skade tage et år eller endda et år-og-en-halv til at helbrede.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com