Hvorfor folk bliver anorektiske

04/27/2010 by admin

Hvorfor folk bliver anorektiske

Anoreksi er en spiseforstyrrelse, der involverer afvisning af at opretholde en sund mindstevægt. En ofte dødelig psykisk forstyrrelse, den påvirker alle aldre og køn, men er mest udbredt blandt unge piger. Årsagen er ukendt.

Kulturelle pres

En af de mest citerede grunde hvorfor kvinder og piger udvikler anoreksi er den intense samfundsmæssige pres at være tynd. Faktisk, en undersøgelse af psykolog Sarah Murnen viste, at unge piger udsat for et stort antal annoncer skildrer meget tynde modeller havde en lavere kropsbillede end dem, der ikke var udsat for reklame.

Biologiske og slægtshistorie

Selvom anoreksi ofte betragtes som en samfundsmæssig sygdom, findes risikofaktorer på familie og neurologiske niveauer så godt. Dem med anorektiske familiemedlemmer er meget mere tilbøjelige til at udvikle sygdom end dem uden. Lave niveauer af serotonin, en neurotransmitter impliceret i depression, også spille en rolle. Disse faktorer fører forskere såsom Jeremy Hirst at søge genetiske risikofaktorer til sygdommen.

Personlige risikofaktorer

Visse personlighedstræk og adfærd er korreleret med udviklingen af anoreksi. Angst lidelser, perfektionisme, self-skade, obsessiv-kompulsiv tendenser, intens frygt for afvisning, dårlig selvopfattelse og depression kan alle bidrage til forstyrrede relationer til mad og krop størrelse.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com