HCG niveauer & risikoen for Down syndrom

06/09/2011 by admin

Down syndrom er en fælles fødselsskade, der er resultatet af en kromosomale abnormitet. Den mest almindelige måde at screene for Downs syndrom er gennem en chorion villus prøvetagning i første trimester, men kvinder, der ikke ønsker sådan en invasiv procedure kan få en skærm senere i graviditeten, der tester humant choriongonadotropin (hCG) niveauer.

Betydning

HCG er et hormon produceret under graviditet. Mens enhver kvindes hCG niveau kan afvige fra normen, hvis niveauet er meget højt eller lavt, kan det betyde, der er et problem med graviditeten.

Tidsramme

Læger bruger en tredobbelt screeningstest af moderens blod i løbet af andet trimester, mellem 15 og 18 uger af graviditeten for at se om der er en risiko for Downs syndrom. En del af skærmen er at kontrollere moderens hCG niveau.

Identifikation

Mødre, hvis børn er i risiko for Downs syndrom har hCG niveauer, der er dobbelt det normale niveau.

Fakta

Ifølge American Academy of Family Physicians, skærmen registrerer cirka 60 procent af babyer, der har Downs syndrom og har en 5% falsk positive rate.

Overvejelser

Kvinder over 30 år gamle en højere risiko for at få et barn med Downs syndrom. Cirka 25 procent af børn født med Downs syndrom er født af mødre over 35 år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com