Omkostninger & fordelene ved beregnet radiografi

06/11/2011 by admin

Omkostninger & fordelene ved beregnet radiografi

Beregnet radiografi (CR) systemer bruger udstyr svarende til konventionel røntgen, bortset fra at i stedet for en X-ray film, en billeddannelse plade der bruges til at oprette det digitale billede, som overføres til en computer. Selv om indledende omkostninger gælder når du opgraderer en konventionel røntgen-system til en beregnet radiografi system, kommer i det lange løb beregnet radiografi med nok fordele til at kompensere for de indledende omkostninger.

Kemikalier

X-ray film er ikke længere taget til et mørkekammer eller et automatisk film processor at blive udviklet i kemiske tanke. Med beregnet radiografi, imaging pladen køres gennem en særlig laserscanner til at læse billedet og overføres digitalt til computeren vises på skærmen. Det digitale billede kan derefter ses og være kontrasten eller farve-forbedret for bedre synlighed.

Ved hjælp af beregnet radiografi eliminerer kemikalier, der anvendes til filmfremkaldelse, spare på daglige kemiske omkostninger. Da disse kemikalier er også betragtes som farligt affald, har beregnet radiografi klare fordele for miljøet over konventionelle film radiografi.

Installation

Med Computer radiografi bruges eksisterende X-ray maskiner stadig, med kun en ændring i optageenhed. Dette eliminerer udgifterne til opsætning af et helt nyt system.

Film

Beregnet radiografi imaging plader er dyrere end konventionelle X-ray film, kan disse genbruges, sparer på film omkostninger over tid. Beregnet radiografi imaging plader kan genbruges mellem 15.000 til 40.000 gange, i stedet for X-ray film, som kun kan bruges én gang.

Plads

Beregnet radiografi eliminerer brugen af et mørkekammer, og den fysiske plads til at gemme optagede billeder. Digital opbevaringsplads er dog nødvendig for billeder, og som billederne er ganske store, de ekstra omkostninger til harddisk plads skal føjes til budgettet for anlægget.

Retakes

Konventionelle røntgen er en manuel procedure: radiologen indstiller eksponering afhængigt af størrelsen af patienten. Dette resulterer undertiden i en over - eller under - exposure (et for mørkt eller for lyst billede). Radiologen vil derefter nødt til at generobre billedet, resulterer i yderligere stråling til patienten. Med beregnet radiografi, kan mindre eksponering fejl blive rettet digitalt, hvilket sparer tid og faren ved overdrevne stråling til patienten. I konventionelle røntgen ville gengivelse bruge mere film, hvilket ikke er tilfældet i beregnet radiografi, som image plade er genbrugelige.

Tid

Som film-behandlingstid er elimineret, har beregnet radiografi det økonomiske udbytte over konventionelle røntgen at et højere antal patienter kan blive scannet dagligt. Læger nu har umiddelbar adgang over det digitale billede og kan se det gennem nettet på deres computerskærme.

Distribution

Konventionelle røntgen plader skulle transporteres fysisk evt en second opinion. En læge kan nu blot sende det digitale billede til specialist via en digital netværksforbindelse. Dette eliminerer transportomkostninger.

Medium

Beregnet radiografi gør det muligt for sundhedspersonale at gengive billeder på medier end film. Digitale billeder kan dokumenteres på cd'er, trykt på høj kvalitet papir eller blot ses på en computerskærm. Disse er alle billigere muligheder end konventionelle X-ray film.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com