Principperne om beviser baseret praksis

01/09/2011 by admin

Principperne om beviser baseret praksis

Dokumenteret-baseret praksis henviser til ved hjælp af behandlinger eller behandlingsformer viste sig for at være effektiv. Konceptet blev udviklet af Archie Cochrane, en epidemiolog, der troede sundhedspleje bør baseres på den bedste tilgængelige dokumentation. Cochrane Collaboration er en ikke-statslig organisation, der arbejder inden for World Health Organization. Evidensbaseret praksis standarder blev først anvendt i mental sundhed. Begrebet understreger betydningen af terapier vist sig for at være gavnlige versus dem, hvis effektivitet var kun bakket op af teori. En anden betegnelse for evidensbaseret praksis er empirisk understøttede behandling.

Pålidelige og gyldige

Det amerikanske Department of Health og Human Service Substance Abuse og mentale sundhed Services Administration eller SAMSHA giver en on-line nationale registreringsdatabasen af evidensbaseret praksis og programmer eller NREPP. NREEP viser en liste over principperne for evidensbaseret praksis. Først, forskning mærket evidensbaseret skal være pålidelige og gyldige. Gyldig forskning måler variablen beregnet. For eksempel, ville måle alkoholforbrug uden at tage regnskab for kropsstørrelse eller køn ikke være et gyldigt foranstaltning. En pålidelig måling er en, der vil blive aftalt, uanset den forsker, der er involveret.

Intervention troskab

Når man beskriver en behandling i felter, som psykologi, hvor behandlingen indebærer interaktioner og adfærd, snarere end mindre subjektive behandlinger, skal pleje tages til at give den nøjagtige behandling ordineret af forskningen. At sikre troskab til modellen, om det er en tolv-trins program, kognitiv terapi eller opførsel modifikation, er et andet princip for evidensbaseret praksis.

Produktivitet, effektivitet og effektivitet

Analyse af dataene, der skal vise, at praksis øger produktivitet, effektivitet eller effektivitet. For eksempel stofmisbrugere bruge mindre af et stof, efter behandlingen, eller typen terapi anvendes mod depression er effektiv i færre sessioner end andre behandlinger. Derudover skal analyse af dataene, der angive at confounding variabler ikke uføre fortolkningen af resultaterne. At finde, at to grupper i forhold ikke var faktisk sammenlignelige (for eksempel en gruppe var meget fattigere eller ældre) ville ophæve resultaterne.

Parathed til formidling

Endelig skal en dokumenteret-baseret praksis være praktiske. North Carolina Division af Fællesskabets korrektioner, viser for eksempel, evidensbaseret praksis, og deres praktiske fortolkninger, som involverer gerningsmanden i strukturerede aktiviteter 40 til 70 procent af tiden. Oregon Kommissionen på børn og familier bemærker, at træning er mest effektiv i naturlige miljøer, at gøre uddannelse let at formidle mens du arbejder i barnets eget samfund. Evidensbaseret praksis principper finde ud af, hvilke behandlinger er værd at gennemføre og formidle.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com