Ernæring Guide for Diabetes

10/15/2011 by admin

Diabetikere enten producerer ikke insulin, producerer ikke nok insulin eller bruger ikke insulin deres organer producere effektivt. Insulin er skabt af bugspytkirtlen til at holde dit blodsukker niveauer ned, ved hjælp af sukker til at levere energi til dine celler. Den mad, du spiser påvirker mængden af sukker i blodet, så hvis du er diabetiker, er det vigtigt at forstå det glykæmiske indeks, vælge kulhydrater klogt og Kombiner fødevarer klogt.

Ved hjælp af det glykæmiske indeks

Det glykæmiske indeks er et mål for hvor meget en bestemt fødevare gør dit blodsukker stige, i forhold til det beløb, at sukker eller hvidt brød gør dit blodsukker stigning. Du kan bruge glykæmisk indeks til at afgøre, hvilke fødevarer bør begrænses eller undgås i din kost.

At vælge kulhydrater

Kulhydrater som brød, sukker, grøntsager og korn, vil øge dit blodsukker, som kan forårsage problemer for en diabetiker. Forskellige typer af kulhydrater forårsage dit blodsukker til at stige til forskellige priser. Simple kulhydrater findes i sukker og højt forarbejdede og raffinerede elementer, såsom hvidt brød. Disse kulhydrater optages hurtigere, forårsager dit blodsukker til at stige højere og hurtigere. Grøntsager som spinat og broccoli og hele korn brød kaldes komplekse kulhydrater, og vil de hæve dit blodsukker mere gradvist. Spise en bred vifte af sunde kulhydrater og undgå raffineret kulhydrater, når det er muligt, vil ikke kun bidrage til en mere nærende kost, det kan hjælpe dig med at administrere dit blodsukker.

Kombinere fødevarer

Kombinere fødevarer, der er højt fiberindhold, såsom fuldkorn og mange grøntsager, med fødevarer, der har høje glykæmiske værdier kan bremse hastigheden hvormed dit blodsukker vil stige. Den ekstra fiber forsinker optagelsen af sukker til blodbanen, hvilket sænker de samlede Glykæmisk belastning af måltidet. Herunder proteiner og sunde fedtstoffer, såsom dem fundet i avocadoer og nødder, kan også nedsætte absorptionen af sukker i din blodbanen. Ved at kombinere forskellige typer af fødevarer i dit måltid kan du spiser mange fødevarer, der ville få dit blodsukker til at stige til usikre niveauer, hvis spist alene.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com