Hvordan man skriver en sygepleje vurdering & diagnose

07/19/2011 by admin

Hvordan man skriver en sygepleje vurdering & diagnose

Et aspekt af en sygeplejerske job er at vurdere patientens tilstand, udvikle en sygepleje diagnose og etablere en plejeplan. Den nordamerikanske sygepleje diagnose Association, eller NANDA, definerer en sygepleje diagnose som "klinisk dom om individ, familie eller Fællesskabets erfaringer og svar på aktuelle eller potentielle sundhedsproblemer og livsprocesser." En medicinsk diagnose beskæftiger sig kun med patientens sygdom eller helbredstilstand. En sygepleje diagnose vurderer den menneskelige reaktion på denne sygdom. En nøjagtig sygepleje vurdering og diagnose er afgørende, at en patients samlede opsving, ikke bare opløsningen af den specifikke sygdom.

Instruktioner

• Bede patienten spørgsmål designet til at udvikle en sygepleje historie. Denne sygepleje historie omfatter spørgsmål om patientens generelle sundhedstilstand og nogen betydelige skader eller sygdomme i fortiden. Forhøre sig om patientens familie sundhed, herunder spørgsmål om familiemedlemmer, der har haft diabetes, hjertesygdomme eller andre betingelser.

• Anmode om oplysninger om patientens primære medicinsk problem, herunder foranstaltninger patienten har til at styre hans sygdom. Denne samtale giver sygeplejersken spor til patientens familiær støttestruktur, hvordan han opfatter sin sygdom og hvor godt han administrerer sin tilstand. Bemærk denne information om patientens diagrammet.

• Udføre en fysisk undersøgelse af patienten, herunder vitale tegn og vurdering af fysiske velbefindende. Sygeplejersken bør lytte til tarm lyde og klart lunger. Hun bør undersøge bevægeapparatet og hud udslæt, infektioner og læsioner. Nedskrive alle observationer i patientens diagrammet.

• Spørge om symptomer en patient oplever, at tage sig til at prioritere relevante symptomer men stadig andre symptomer, der ikke kan normalt være vejledende for den primære sygdom. Finde ud af, hvor længe patienten har oplevet disse symptomer og hvad, hvis nogen, behandlinger synes at lette symptomerne. Skrive alle symptomer i patientens diagrammet.

• Brug fastslået vurderingsredskaber. Download og Udskriv nyttige vurderingsværktøjer, ligesom Barthel Index, som blev udviklet af Maryland State Medical Society og er nyttigt for apopleksi patienter. Universel anvendelse af disse dokumenter vil give plejepersonalet en ensartet tilgang til effektiv behandlingsplaner for alle patienter, der lider almindelige sygdomme.

• Udvikle en individualiseret sygepleje plejeplan, omfatter ikke kun de medicinske virkninger af patientens sygdom, men også de familiære og sociale aspekter af hans tilstand. Bestemme, hvordan sygdommen vil påvirke hans livskvalitet, herunder mobilitet, arbejde og leg, og om han vil være i stand til at leve uafhængigt. Tilføj denne plejeplan til patientens medicinske diagram, så behandlingsforløbet kan være korrekt implementeret og vedligeholdt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com