Fælles tandproblemer i børn

06/06/2011 by admin

Fælles tandproblemer i børn

Børn er påvirket af en række mundtlige sundhedsmæssige problemer, som ofte fører til et besøg hos tandlægen. Mens nogle af disse er normale udviklingsmæssige emner som tommelfinger sutter eller begyndervanskeligheder, problemer såsom henfald eller tidlige tandtab kan forebygges eller behandles for at begrænse mængden af skader på dit barns generelle tandsundhed.

Begyndervanskeligheder

En babys første tand vises i alderen mellem fem og syv måneder. Under denne proces, tænderne flytter og bryde igennem tandkød. Dette kaldes begyndervanskeligheder og det kan forårsage din baby ubehag, men det er normal. Problemer opstår, fordi forældre undertiden fejl andre medicinske problemer som symptomer på begyndervanskeligheder. Savlen, tygge og hævede tandkød er forårsaget af begyndervanskeligheder. Det ikke forårsage forkølelse, diarré eller høj feber. Børn, der udviser disse symptomer bør se en læge.

Sygepleje flaske Caries

Sygepleje caries, også kaldet baby flaske huller i tænderne, er tand henfald, der opstår, når børnene sover med flasker af mælk eller juice. Sygepleje caries findes typisk i børn i alderen 1 og 2 år, men ammede spædbørn, der falder i søvn mens ammende er også i fare. Sygepleje caries begynde som hvide pletter på tænderne og i sidste ende brune områder, der fører til ødelæggelse af tanden. Forældrene bør ikke tillader børn at gå i seng med alt andet end vand for at undgå denne barndom dental problem.

Tommelfinger-sugende

Tommelfinger-sugende er en fælles barndom vane der starter tidligt i livet. Dette er normalt, at de fleste små børn og normalt forårsager ikke tandproblemer, hvis det er stoppet af alder 5. Dog har tommelfinger-sugende forårsaget problemer når de forreste tænder begynder at komme igennem. Bid problemer, udstående tænder og infektioner er blevet tilskrevet tommelfinger-sugende.

Huller i tænderne

Huller i tænderne, eller ødelæggelse af tandemaljen, der også kaldes caries eller hulrum. Det er en af de mest almindelige barndom tandproblemer og kan forebygges. Huller i tænderne opstår når fødevarer, der indeholder sukker og stivelse som mælk, slik, sodavand, juice og korn er venstre på tænderne. De bakterier, der lever i munden ændre disse fødevarer, at skabe syrer. Kombinationen af fødevarer, spyt, bakterier og syrer danner plak, som holder sig til barnets tænder. Tandemaljen er ødelagt i løbet af tid, forårsager hulrum. Børste dit barns tænder, gummer og mund mindst to gange hver dag og tandtråd efter en alder af 2 vil hjælpe med at forhindre huller i tænderne. Spise en velafbalanceret kost, der begrænser sukkerholdig snacks vil også hjælpe med at undgå dette fælles dental problem for børn.

Knækkede tænder og tidlige tandtab

Børnene er aktive og mange er involveret i sportsgrene som hockey hvor ulykker kan forekomme at bryde tænder eller udskæres dem helt. Falder ned fra en bike eller snuble over et stykke legetøj kan også føre til tilhugget tænder. Ofte hvis et fald opstår og baby tand er tilhugget, vil tandlæger forlade tanden, hvis det ikke er alt for dårligt beskadiget eller fjerne den. At miste eller har baby tænder fjernet tidligt kan forårsage tænder i dit barns mund til at flytte for at udfylde det tomme rum, så tandlægen kan tyde på at sætte i en spacer til at holde pladsen åben, indtil den permanente tand kommer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com