Hvad er højt LDH niveauer?

08/28/2012 by admin

Hvad er højt LDH niveauer?

Akronymet LDH står for mælkesyre dehydrogenase, som er et enzym i kroppen, som producerer energi. Dette enzym findes i væv omkring kroppen, men er fundet for at være på et højt niveau hvor celleskader opstod. Et højt LDH-niveau kan indikere, at en person har en bestemt betingelse. LDH niveauer måles ved analyse af en blodprøve.

Test LDH niveauer

Hvis din LDH niveauer er testet, vil lægen tage en blodprøve fra din finger, tåen, hælen, arm eller øreflip. Blodet er derefter sendt til et laboratorium og sætte ind i en maskine kaldet en centrifuge. Denne maskine adskiller blodlegemer væske, eller serum. LDH niveauer måles fra serum. Der er visse medikamenter, din læge får du stoppe med at tage før prøven udføres.

Forhøjet LDH niveauer

Normal LDH niveauer er typisk mellem 100 og 190 enheder pr. liter (U/L). Hvis testen viser at din niveauer er forhøjede, vil lægen sandsynligvis ønsker at udføre flere test, fordi højt LDH niveauer er en indikator for celleskader og det vil være vigtigt at lokalisere skader i kroppen. En LDH test indikerer ikke en bestemt lidelse, men kan angive, at der er noget galt.

Betingelser forbundet med højt LDH niveauer

Forhøjet LDH niveauer kunne angive betingelser såsom lungesygdom, leversygdom, anæmi, mono, hypothyroidism, hjertesvigt, slagtilfælde og visse kræftformer. For at bekræfte en diagnose, skal andre typer af forsøg udføres. LDH er til stede i mange forskellige kropslige væv, så det er svært at vide, hvad der præcis forårsager den forhøjet LDH-niveau.

LDH niveauer til at overvåge vilkår

Undertiden er LDH niveauer kiggede på vurderingen af den helbredende proces eller progression af en bestemt betingelse. Det bruges til at overvåge, hvordan en patient svarer til kemoterapi for lymfom, for muskelsvind, HIV og nogle andre betingelser. LDH niveauer vil blive taget med jævne mellemrum og din læge vil overvåge disse niveauer for at se, hvordan det går.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com