Fysiske årsager til søvnløshed

01/16/2014 by admin

Hvad er søvnløshed?

En af de mest almindelige søvnforstyrrelser, søvnløshed opstår, når en person har problemer med opholder sig eller falde i søvn. Søvnløshed kan stamme fra en række årsager, herunder stress eller depression, men kronisk søvnløshed typisk stammer fra en ekstra fysisk årsag, såsom en medicinsk tilstand.

Efter at evaluere andre potentielle livsstil forårsager, kan en læge tage din medicinske historie at afgøre, om der er fysiske forhold, der kan forårsage din søvnløshed.

Hormonelle svingninger

Hormonelle forandringer som følge af overgangsalderen, graviditet eller Præmenstruelt syndrom kan bidrage til søvnløshed. Ændringer i østrogenniveauet kan bidrage til magnesium tab, som er et mineral, der påvirker evnen til at sove. Hormon udsving også påvirker den måde nervesystemet opfører sig under søvn, forårsager problemer som nattesved eller ben kramper at resultere i manglende evne til at forblive i søvn.

Som mennesker alder, kroppen også producerer mindre melatonin, som er et hormon, regulerer der søvn funktion. Ifølge Ehealthmd.com, mænd og kvinder producere meget lidt melatonin efter alder 60.

Neurologiske lidelser

Personer med degenerative neurologiske oplever ofte søvnproblemer som en bivirkning. Betingelser, herunder Alzheimers sygdom, demens, picks sygdom eller hydrocephalus er forbundet med søvnløshed. Meget af dette er at tab af hjernevæv påvirker personens evne til at skelne mellem nat og dag. Derfor, dem med neurologiske tilstande kan ikke kunne skelne præcist mellem en passende sleep-tid eller mønster.

Astma og KOL

Vejrtrækningsproblemer kan også påvirke en persons evne til at falde eller forblive i søvn. Lidelser som astma og kronisk obstruktiv pulmonale lidelser kan medføre hoste eller åndenød, som påvirker personens evne til at sove. Desværre, medicin mod astma og KOL, såsom theophyllin og beta-agonister, kan forårsage en person til at føle sig mere vågen og mindre tilbøjelige til at falde i søvn.

Halsbrand og GERD

Disse funktionsforstyrrelser af spiserøret kan øge i sværhedsgraden af symptomer, når en person ligger ned. En person kan også ofte vække på grund af smertefulde symptomer såsom afbrænding i brystet eller regurgitating mavesyre.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com