Tegn på Rotovirus

12/07/2013 by admin

Tegn på Rotovirus

Rotovirus, også kendt som rotavirus, er en af de førende årsager til extreme diarré hos små børn og spædbørn. Denne virus har fem forskellige arter, A til E. Af alder 5, er de fleste børn blevet smittet med mindst én stamme. Mange ældre børn eller voksne, der har en rotavirus-infektion viser ingen symptomer, fordi immunsystemet har kontrolleret betingelsen, og infektionen er væk inden for et par dage.

Diarré

En rotavirus-infektion er typisk forbundet med spædbarn diarré, der er hyppige og vandig. Betingelsen kan behandles med vand og elektrolytter, indtil diarré ophører. Barnet bør se en læge, hvis diarré bliver svær eller blodig. Voksne vil typisk ikke har som svær diarré, men de kan have blod i deres afføring.

Kvalme og opkastning

Rotavirus infektioner er ofte ledsaget af kvalme og opkastning. Du bør se en læge, hvis opkast indeholder blod, eller hvis den opkastning er hyppige i løbet af tre timer. Kvalme kan også omfatte abdominale kramper.

Dehydrering og træthed

En rotavirus-infektion kan omfatte dehydrering og træthed symptomer, herunder sløvhed, rastløshed, tørst, irritabilitet, gråd uden tårer, tør mund og tunge, sjældne vandladning, en tør ble i flere timer (hos spædbørn) og indsunkne øjne. Hvis disse symptomer er konsekvent, fugte barnet og kontakte en læge.

Koldt-lignende symptomer

Der er flere rotavirus symptomer, der ligner tegnene på forkølelse. Disse kan omfatte hoste, løbende næse og feber. Kontakt en læge, hvis et barns feber nærmer sig 102 grader F eller 104 grader F for en voksen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com